Google Scholar: citations
Presentación : Transformaciones recientes en el modelo de relaciones laborales
Martin, Antonio (Martin Artiles) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball
Universitat Autònoma de Barcelona. Institut d'Estudis del Treball

Date: 2014
Abstract: Las reformas del mercado de trabajo y del estado del bienestar tienden a configurar un nuevo modelo de relaciones laborales de carácter neoliberal, inspirado en el modelo de capitalismo flexible anglosajón. Orientado hacia el corto plazo y basado en la lógica de la financiación de la economía como mecanismo de disciplina social. El RDL 3/2012 comporta hoy una aceleración de la tendencia hacia la precarización del empleo, la extensión del trabajo a tiempo parcial, la desregulación de las relaciones laborales y la erosión de la protección social.
Abstract: Les reformes del mercat de treball i de l'estat del benestar tendeixen a configurar un nou model de relacions laborals de caràcter neoliberal, inspirat en el model de capitalisme flexible anglosaxó. Orientat cap al curt termini i basat en la lògica de la financiarització de l'economia com a mecanisme de disciplina social. El RDL 3/2012 comporta avui una acceleració de la tendència cap a la precarització de l'ocupació, l'extensió del treball a temps parcial, la desregulació de les relacions laborals i l'erosió de la protecció social.
Abstract: The reforms of the labor market and welfare state tend to set up a new model of labor relations neoliberal, inspired by the Anglo-Saxon model of flexible capitalism. Short-term oriented and based on the logic of financialisation of the economy as a mechanism of social discipline. The RDL 3/2012 comprises an acceleration of the trend towards precarious employment, the extent of part-time, deregulation of labor relations and the erosion of social protection.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Castellà
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Ocupació a temps parcial ; Contracte temporal ; Descentralització ; Negociació col·lectiva ; Benestar ocupacional ; Reforma laboral ; Empleo a tiempo parcial ; Contrato temporal ; Descentralización ; Negociación colectiva ; Bienestar ocupacional
Published in: Anuario IET de trabajo y relaciones laborales, Vol. 2 (2014) , p. 1-26, ISSN 2339-5753

Adreça original: https://revistes.uab.cat/anuarioiet/article/view/v2-martin
Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/v2-martin
DOI: 10.5565/rev/aiet.23


26 p, 660.5 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Anuario iet de trabajo y relaciones laborales
Articles > Research articles

 Record created 2015-02-23, last modified 2020-09-19   Favorit i Compartir