Google Scholar: citations
El fracaso del modelo de empleo de la Unión Europea : comentario a las ponencias "Crisis y transformación del contrato de empleo"
Recio, Albert (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia Aplicada)
Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball
Universitat Autònoma de Barcelona. Institut d'Estudis del Treball

Date: 2014
Abstract: El comentari està orientat a dibuixar el context general en el qual es desenvolupa la deterioració de les condicions de treball a la Unió Europea. Es debat la diferència entre les polítiques keynesianes de plena ocupació i la revisió de les mateixes per part de la Unió Europea. Especialment la desaparició operativa del concepte de subocupació i la ruptura d'un veritable contracte social inclusiu. Finalment es constata el fracàs social de l'actual política europea d'ocupació.
Abstract: El comentario está dirigido a situar el contexto general en el que se desarrolla el deterioro de las condiciones de trabajo en la Unión Europea. Se discute la diferencia entre las políticas keynesianas de pleno empleo y la revisión de las mismas por parte de la Unión Europea. En especial la desaparición operativa del concepto de subempleo y la ruptura de un verdadero contrato social inclusivo. Por último se constata el fracaso social de la actual política europea de empleo.
Abstract: This paper is bent on giving the general context of the deterioration of labor conditions in the European Union. The Keynesian policies of full employment are confronted with the European Union policy of employment. One key element is the practical disappearance of the idea of underemployment and the breakdown of an inclusive social contract. Finally, it is discussed the social failure of the European employment policy.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Castellà
Document: article ; recerca ; publishedVersion
Subject: Ocupació ; Subocupació ; Polítiques europees d'ocupació ; Empleo ; Subempleo ; Políticas europeas de empleo ; Employment ; Underemployment ; European employment policy
Published in: Anuario IET de trabajo y relaciones laborales, Vol. 2 (2014) , p. 91-94, ISSN 2339-5753

Adreça original: https://revistes.uab.cat/anuarioiet/article/view/v2-recio
Adreça alternativa: https://www.raco.cat/index.php/anuarioiet/article/view/v2-recio
DOI: 10.5565/rev/aiet.30


4 p, 359.9 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Anuario iet de trabajo y relaciones laborales
Articles > Research articles

 Record created 2015-02-23, last modified 2020-08-22   Favorit i Compartir