Operació Marge Protector : El conflicte entre Israel i Palestina als diaris d'informació general
Romero González, Nazaret
Gallego Ayala, Joana, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Additional title: Operación Margen Protector: El conflicto entre Israel y Palestina en los periódicos de información general
Additional title: Operation Protective Edge : The Israeli-Palestinian conflict on the general-interest daily newspapers
Date: 2015
Description: 71 pag.
Abstract: Els mitjans de comunicació són determinants a l'hora de formar l'opinió pública, especialment pel que fa a la informació internacional. En aquest estudi s'analitzen des d'un punt de vista quantitatiu i qualitatiu les informacions emeses per cinc diaris d'informació general -La Vanguardia, ABC, El País, El Periódico i El Mundo- durant l'Operació Marge Protector, l'ofensiva israeliana que va tenir lloc el juliol i agost del 2014 sobre la Franja de Gaza. Els resultats mostren que el conflicte israeliano-palestí té un gran protagonisme en aquests diaris i que existeixen diferències en les tendències i la cobertura periodística entre els diferents diaris.
Abstract: Los medios de comunicación son claves para formar la opinión pública, especialmente en la información internacional. En este estudio se analizan desde un punto de vista cuantitativo y cualitativo las informaciones emitidas por cinco periódicos de información general -La Vanguardia, ABC, El País, El Periódico y El Mundo- durante la Operación Margen Protector, la ofensiva israelí ocurrida en julio y agosto de 2014 sobre la Franja de Gaza. Los resultados demuestran que el conflicto palestino-israelí tiene un gran protagonismo en los citados periódicos y que existen diferencias en las tendencias y en la cobertura periodística entre los diferentes diarios.
Abstract: The mass media have a great importance in the formation of public opinion, especially in the international information. This study analyses the information issued by five general-interest daily newspapers -La Vanguardia, ABC, El País, El Periódico and El Mundo- from a quantitative and qualitative point of view during the Operation Protective Edge, the israeli offensive carry through in July and August 2014 on the Gaza Strip. The results show that the Israeli-Palestinian conflict has a major role in the aforementioned newspapers and that there are differences in trends and media coverage between different newspapers.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català
Studies: Periodisme [2501933]
Study plan: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Subject: Israel ; Palestina ; Conflicte ; Guerra ; Pròxim Orient ; Diari ; Mitjans de comunicació ; Periodisme



71 p, 6.8 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Communication Studies. TFG

 Record created 2015-09-29, last modified 2023-07-23



   Favorit i Compartir