La informació en la premsa catalana del moviment veïnal de la Barceloneta el 2014
Font Freixanet, Anna
Castel, Antoni, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Título variante: La información en la prensa catalana del movimiento vecinal de la Barceloneta el 2014
Título variante: The coverage of La Barceloneta neighbourhood movement by the catalan press in 2014
Fecha: 2015
Descripción: 224 pag.
Resumen: Aquesta investigació analitza la cobertura informativa de la premsa catalana del moviment veïnal de la Barceloneta entre el 21 d'agost i el 25 d'octubre del 2014 arran de la proliferació dels pisos turístics. Amb l'Anàlisi Crític del Discurs com a base teòrica, s'estudia com el llenguatge dels diaris reprodueix l'estructura social i els esquemes mentals afavorint l'Ajuntament i marginant els veïns.
Resumen: Esta investigación analiza la cobertura informativa que hizo prensa catalana del movimiento vecinal de la Barceloneta entre el 21 de agosto y el 25 de octubre de 2014 a raíz de la proliferación de los pisos turísticos. Con el Análisis Crítico del Discurso como base teórica se estudia cómo el lenguaje de los periódicos reproducen la estructura social i los esquemas mentales favoreciendo el Ayuntamiento y marginando los vecinos.
Resumen: This research analyses the media coverage done by catalan press on La Barceloneta neighbourhood movement between August the 21st and October the 25th 2014 as a result to the increase on tourist aparttments in the area. With Critical Discours Analysis as the theoretical basis, it describes how the laguage used by the newspapers reproduce the social structure and minds structures favouring the administration and marginalising the neighbours.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Periodisme [2501933]
Plan de estudios: Grau en Periodisme [971]
Documento: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Materia: Moviment veïnal ; Manifestacions ; Anàlisis Crític del Discurs ; Turisme ; Barceloneta ; Periodisme



224 p, 3.2 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Ciencias de la Comunicación. TFG

 Registro creado el 2015-10-19, última modificación el 2023-07-18



   Favorit i Compartir