Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/143559
Compressió de microarrays d'ADN
Pueyo Navarro, Iván
Serra Sagristà, Joan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: DNA microarrays compression
Títol variant: Compresión de microarrays de ADN
Data: 2015-06-30
Resum: La tecnologia relacionada amb la creació d'imatges de microarray d'ADN és una eina de gran importància en el descobriment de l'estructura i funcionament de la nostra informació genètica. Dins d'aquest camp, la detecció del comportament de determinats gens sota condicions especifiques adquireix una gran rellevància. La grandària de les imatges de microarray sol ser de mitjana elevada, a causa de la gran quantitat de gens que s'analitzen i al fet que s'intenta mantenir en les imatges el major contingut d'informació possible. Aquestes són generades en grups de dues imatges i en escala de grisos. La finalitat d'aquest projecte és facilitar l'anàlisi de les imatges de microarray als especialistes a través de la combinació del parell d'imatges per formar una imatge en color en RGB, i alhora reduir la grandària d'aquestes imatges per no desaprofitar l'espai físic. En el camp dels microarrays d'ADN perdre informació en les imatges equival a perdre dades d'anàlisi, per aquesta raó la reducció de la mida de les imatges és realitza a través de la compressió sense pèrdua amb l'estàndard JPEG 2000, el que permet reduir la grandària d'aquestes alhora que manté la informació original continguda en elles.
Resum: The technology related to the DNA microarray image generation is a very important tool in the discovery of the structure and operation of our genetic information. Within this field, the detection of the behavior of some certain genes has a great relevance. The size of the images of microarray is at average high due to the large number of genes analyzed and the fact that it attempts to maintain the most amount of information in the images. These are generated in groups of two in grayscale. In order to facilitate the analysis of microarray images to specialists it is proposed to combine the pair of images to form a color image in RGB, and at the same time reducing the size of images to avoiding to squander the physical space. In the field of DNA microarray, losing information in the images is equivalent to losing data analysis, therefore reducing the size of images is done through lossless compression with the JPEG 2000 standard, which allows to reduce their size while maintaining the original information contained in them.
Resum: La tecnología relacionada con la creación de imágenes de microarray de ADN es una herramienta de gran importancia en el descubrimiento de la estructura y funcionamiento de nuestra información genética. Dentro de este campo, la detección del comportamiento de determinados genes bajo condiciones específicas adquiere una gran relevancia. El tamaño de las imágenes de microarray suele ser de media elevada, debido a la gran cantidad de genes que se analizan y al hecho que se intenta mantener en las imágenes el mayor contenido de información posible. Éstas son generadas en grupos de dos imágenes y en escala de grises. La finalidad de este proyecto es facilitar el análisis de las imágenes de microarray a los especialistas a través de la combinación de la pareja de imágenes para formar una imagen en color en RGB, y a la vez reducir el tamaño de estas imágenes para no desaprovechar el espacio físico. En el campo de los microarrays de ADN perder información en las imágenes equivale a perder datos de análisis, por esta razón la reducción del tamaño de las imágenes se realiza a través de la compresión sin pérdida con el estándar JPEG 2000, el cual permite reducir el tamaño de éstas a la vez que mantiene la información original contenida en ellas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Àrea temàtica: Menció Tecnologies de la Informació
Matèria: Microarray ADN ; Compressió jpeg 2000 microarray ; Imatge microarray adn rgb ; Microarray color ; Compresión jpeg 2000 microarray ; Imagen microarray adn rgb ; DNA microarray ; JPEG 2000 microarray compression ; DNA microarray RGB imatge ; Color microarray14 p, 1.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2015-11-19, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir