El rellotge de les emocions : percepció del temps i percaça de sensacions
Cuello Rodríguez, Cristina
Sanz Ruiz, Antoni, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Date: 2015
Description: 28, 5, 2 pàg.
Abstract: Es va dur a terme un estudi de camp en una via ferrada per tal de verificar si (1) la percaça de sensacions determina la resposta afectiva i (2) si aquesta influeix a la percepció del temps. Un total de 61 subjectes (N=61; 36 homes (59%) i 25 dones (41%), amb un rang d'edat entre 15 i 59 anys) van respondre 3 qüestionaris, dos dels quals es van administrar in situ en dues ubicacions diferents de la via ferrada (d'alta i baixa activació emocional) i un tercer que es va administrar online. Els participants van proporcionar informació del seu estat afectiu (arousal, valència afectiva i dominància), de la percepció del pas del temps amb indicadors tant retrospectius com prospectius i del tret de personalitat percaça de sensacions. Els resultats mostren (1) que el patró afectiu caracteritzat per elevat arousal, valència afectiva negativa i alta dominància (característic de l'ansietat/por), genera una sobreestimació del pas del temps. En canvi, no s'ha trobat cap relació significativament estadística entre la percaça de sensacions i la percepció temporal. Es discuteixen els resultats en relació a les limitacions metodològiques inherents a l'estudi i la generalització dels resultats, atenent a la validesa ecològica de la recerca.
Note: Conté: informe final, resum executiu i nota de premsa
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Psicologia [2502443]
Study plan: Graduat o Graduada en Psicologia [954]
Document: bachelorThesis ; Text
Subject: Percepció del temps ; Percaça de sensacions ; Esport de riscInforme final
28 p, 13.7 MB

Resum executiu
5 p, 112.9 KB

Nota de premsa
2 p, 76.3 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Psychology Faculty

 Record created 2016-04-07, last modified 2018-10-28   Favorit i Compartir