L'escletxa salarial entre homes i dones al mercat de treball
Torns, Teresa (Institut d'Estudis del Treball)
Recio, Carolina (Institut d'Estudis del Treball)
Sánchez, Núria (Institut d'Estudis del Treball)
Trinidad, Albert (Institut d'Estudis del Treball)

Título variante: La brecha salarial entre hombres y mujeres en el mercado de trabajo
Fecha: 2016
Resumen: El Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT) de la UAB ha participat en una recerca que ha analitzat els factors que incideixen en l'escletxa salarial entre homes i dones, així com les percepcions dels agents socials sobre la qüestió. Els resultats mostren desigualtat en el temps de treball remunerat, una important divisió sexual del treball i una minusvaloració social i salarial del treball realitzat per les dones, així com una forta tendència a fomentar el presentisme i les llargues jornades laborals per part de les empreses.
Resumen: El Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT) de la UAB ha participado en una investigación que ha analizado los factores que inciden en la brecha salarial entre hombres y mujeres, así como las percepciones de los agentes sociales sobre la cuestión. Los resultados muestran desigualdad en el tiempo de trabajo remunerado, una importante división sexual del trabajo y una minusvaloración social y salarial del trabajo realizado por las mujeres, así como una fuerte tendencia a fomentar el presentismo y las largas jornadas laborales por parte de las empresas.
Nota: Background of INCASI Project H2020-MSCA-RISE-2015 GA 691004. WP1: Compilation
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català i Castellà
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Materia: Discriminació en el treball ; Discriminació sexual
Publicado en: UAB divulga, Abril 2016, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 158.2 KB

Español
3 p, 813.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2016-05-06, última modificación el 2023-10-01



   Favorit i Compartir