Manteniment de la plasticitat fenotípica
Fragata, Inês (Universidade de Lisboa. Centre for Ecology, Evolution and Environmental Changes)
Simões, Pedro (Universidade de Lisboa. Centre for Ecology, Evolution and Environmental Changes)
Matos, Margarida (Universidade de Lisboa. Centre for Ecology, Evolution and Environmental Changes)
Santos, Mauro (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: Mantenimiento de la plasticidad fenotípica
Títol variant: Persistence of Phenotypic Plasticity
Data: 2016
Resum: La plasticitat fenotípica és la capacitat dels organismes per alterar el seu fenotip d'acord amb les condicions ambientals. Tot i que és important per fer front a les pertorbacions ambientals, el seu manteniment sol resultar costós per als organismes i es pot perdre durant l'evolució sota condicions constants i no estressants. En aquest estudi s'ha analitzat l'evolució de la plasticitat tèrmica en un ambient estable i s'ha observat que els individus mantenien la seva plasticitat fenotípica, malgrat que hi hagi algunes diferències entre les poblacions.
Resum: La plasticidad fenotípica es la capacidad de los organismos para alterar su fenotipo de acuerdo con las condiciones ambientales. Aunque es importante para hacer frente a las perturbaciones ambientales, su mantenimiento suele resultar costoso para los organismos y puede perderse durante la evolución bajo condiciones constantes y no estresantes. En este estudio se ha analizado la evolución de la plasticidad térmica en un ambiente estable y se ha observado que los individuos mantenían su plasticidad fenotípica, a pesar de existir algunas diferencias entre las poblaciones.
Resum: Phenotypic plasticity is the ability of organisms to change their phenotype according to the environment. While plasticity is important to cope with environmental changes, it may also be costly and be lost during evolution in a constant, non-challenging environment. In this study, we analyzed the evolution of thermal plasticity in an environment with a constant temperature. We observed that plasticity was not lost, though some differences between populations occurred during the evolution.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2016, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 59.1 KB

Español
3 p, 169.1 KB

English
3 p, 170.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2016-06-02, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir