Innovació Didàctica en les Arts Visuals [102034]
Barrera, Jaume 1954-
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Títol variant: Teaching Innovation in the Visual Arts
Títol variant: Innovación didáctica en las artes visuales
Data: 2016-17
Resum: Actualment, l'escola com a institució s'està transformant d'acord amb els canvis socials i culturals i emergeixen nous debats sobre el paper del coneixement, la construcció de la identitat i la visualitat en la formació dels infants. En aquest context de canvi i un cop assolides les competències relacionades amb la pràctica de l'art i dels llenguatges artístics, els estudiants han de poder reflexionar i intervenir com a educadors d'acord amb les possibilitats i els reptes que afronta l'escola, des de la perspectiva d'innovar a través de l'art i la cultura visual. Aquesta assignatura proporciona als estudiants les bases per a la innovació en didàctica de les arts visuals i la seva aplicació a l'aula, entenent que els canvis en l'educació artística no sorgeixen d'una iniciativa individual sinó de la col·laboració entre els múltiples agents implicats en la pràctica (infants, educadors, artistes i treballadors culturals, principalment). Per aquesta raó, l'assignatura està molt lligada al pràcticum de quart curs, i ha de poder orientar a l'estudiant en la planificació i la intervenció didàctica en aquest context de canvi. En definitiva, en aquesta assignatura es planteja com a principal objectiu implicar als estudiants en processos d'innovació en l'educació de les arts visuals, a través de formar-los en els coneixements, estratègies i rols professionals que hauran d'aplicar i desenvolupar. L'alumnat dissenyarà i implementarà un projecte d'innovació, amb l'objectiu d'empoderar l'educació artística a l'escola primària o entenent que l'art i la cultura visual poden ser eines didàctiques per a la transformació deles altres àrees curriculars.
Resum: Currently, the school as an institution is being transformed according to the social and cultural changes and emerge further discussions on the role of knowledge, identity construction and visuality in training children. In this context of change and once reached the skills related to the practice of art and artistic languages, students should be able to reflect and intervene as educators in accordance with the opportunities and challenges facing the school, from the perspective of innovation through art and visual culture. This course provides students with the foundation for innovation in teaching visual arts and its application in the classroom, understanding that changes in art education do not arise from an individual initiative but collaboration among multiple stakeholders in practice (children, educators, artists and cultural workers, mainly). Therefore, the subject is closely linked to the practicum fourth course, and be able to guide the student in planning and educational intervention in this context of change. In short, this subject arises as main objective to involve students in processes innovation in education in the visual arts through training them in the skills, strategies and roles professionals who must apply and develop. Students will design and implement a project innovation, aiming to empower arts education in elementary school or understanding that art and culture visual can be teaching tools for transformation delas other curricular areas.
Resum: Actualmente, la escuela como institución se está transformando de acuerdo con los cambios sociales y culturales y emergen nuevos debates sobre el papel del conocimiento, la construcción de la identidad y la visualidad en la formación de niños. En este contexto de cambio y una vez alcanzadas las competencias relacionadas con la práctica del arte y los lenguajes artísticos, los estudiantes deben poder reflexionar e intervenir como educadores de acuerdo con las posibilidades y los retos que afronta la escuela, desde la perspectiva de innovar a través del arte y la cultura visual. Esta asignatura proporciona a los estudiantes las bases para la innovación en didáctica de las artes visuales y la su aplicación en el aula, entendiendo que los cambios en la educación artística no surgen de una iniciativa individual sino de la colaboración entre los múltiples agentes implicados en la práctica (niños, educadores, artistas y trabajadores culturales, principalmente). Por ello, la asignatura está muy ligada al prácticum de cuarto curso, y debe poder orientar al estudiante en la planificación y la intervención didáctica en este contexto de cambio. En definitiva, en esta asignatura se plantea como principal objetivo implicar a los estudiantes en procesos de innovación en la educación de las artes visuales, a través de formarlos en los conocimientos, estrategias y roles profesionales que deberán aplicar y desarrollar. El alumnado diseñará e implementará un proyecto de innovación, con el objetivo de empoderar la educación artística en la escuela primaria o entendiendo que elarte y la cultura 1 elarte y la cultura visual pueden ser herramientas didácticas para la transformación delas otras áreas curriculares.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Educació Primària [2500798]
Pla d'estudis: Grau en Educació Primària [896]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 81.5 KB

Anglès
5 p, 81.5 KB

Castellà
5 p, 82.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-04, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir