Pràcticum I [103686]
Navío Gámez, Antoni
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Títol variant: Practicum I
Títol variant: Prácticum I
Data: 2016-17
Resum: El pràcticum I és el primer contacte que tenen els alumnes amb la realitat professional i, per tant, configurarà l'espai per a la posada en pràctica de les competències fins ara desenvolupades i d'aquelles que s'aniran desenvolupant en els moments de la realització del mateix. A més, constituirà l'escenari oportú per a la reflexió en l'acció mentre s'estan portant a terme les diferents assignatures. En aquest sentit és que el pràcticum estarà necessariament vinculat al conjunt d'assignatures de tercer, a més de considerar les competències treballades en assignatures de segon com disseny, seguiment i avaluació, organització i grup, bases sociopolítiques i investigació en educació. Els objectius de l'assignatura de pràcticum I són els següents 1. Analitzar l'entorn social, cultural, econòmic, etc. de la institució o servei on es realitza el pràcticum. 2. Avaluar els elements organitzatius de la institució o del centre on es realitza el pràcticum. 3. Identificar les interaccions existents entre l'entorn i la institució o centre, posant de manifest les variables més significatives. 4. Dissenyar i aplicar tècniques i instruments pertinents per a la recollida de la informació. 5. Detectar necessitats del centre i els seus participants, tot implicant diferents processos i instruments de recollida d'informació. 6. Fer propostes d'intervenció a la realitat analitzada, d'acord amb les necessitats detectades i prioritzades, desenvolupar-les i avaluar-les en funció de les possibilitats del centre i de les recomanacions del tutor de la facultat. 1.
Resum: Internships are the first contact that students have with the professional working world, and a unique space to develop and put into practice their competences. It also constitutes an interesting space to reflect and connect the practical intervention carried out in the centres with the courses of the degree. In this sense, the "Internship I" is linked with the courses of the 3rd year, considering as well other competences developed during the second year. The aims of the course "Internship I" are: 1. Analyse the social, economical and cultural environment of the institution 2. Evaluate the organizational elements of the institutions where the internship is carried out 3. Identify possible interactions between the environment and the institution 4. Design and use techniques and instruments to produce data 5. Identify needs of the centre and of the participants in order to design a tailored intervention 6. Suggest intervention proposals according to the needs identified.
Resum: El practicum I es el primer contacto que tienen los estudiantes con la realidad profesional, y un espacio oportuno para poder poner en práctica las competencias desarrolladas y las que se irán desarrollando durante su realización; también constituye un espacio idóneo para poder reflexionar y conectar la intervención en el centro con las asignaturas teóricas de la titulación. En este sentido, el practicum I está vinculado a asignaturas de tercer curso, a parte de considerar las competencias trabajadas en otras asignaturas de segundo curso. Los objetivos de la asignatura de Practicum I se concretan en: 1. Analizar el entorno social, económico, cultural, etc. de la institución 2. Evaluar los elementos organizativos de la institución o del centro donde se realiza el practicum 3. Identificar las interacciones existentes entre el entorno y la institución o centro 4. Diseñar y aplicar técnicas e instrumentos para la recogida de información 5. Detectar necesidades del centro y de los participantes 6. Hacer propuestas de intervención en la realidad analizada, de acuerdo a las necesidades detectadas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Pedagogia [2500261]
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Pedagogia [1211]Català
5 p, 82.9 KB

Anglès
5 p, 80.9 KB

Castellà
5 p, 81.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-15, darrera modificació el 2018-10-27   Favorit i Compartir