El tratamiento de la presentadora de informativos en contraposición a su compañero hombre en la televisión actual en España : El caso de Informativos Telecinco, Antena 3 Noticias y el Telediario.
Campo Bayo, Patricia
Llinés, Montserrat, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Additional title: El tractament de la presentadora d'informatius en contraposició al seu company home a la televisión actual a Espanya : El cas d'Informativos Telecinco, Antena 3 Noticias i el Telediario.
Additional title: Treatment of female news presenter in contrast with their male companions in the current Spanish TV : Informativos Telecinco, Antena 3 Noticias and Telediario's case study.
Date: 2016
Description: 155 pag.
Abstract: El paper que juguen els mitjans de comunicació en la configuració i construcció social de la imatge de la dona és fonamental. Per això, considerar i representar la seva figura amb igualtat de gènere esdevé un aspecte a tenir en compte per totes les cadenes de televisió. Amb la mirada centrada en el gènere del noticiari, aquesta investigació realitza un minuciós estudi sobre la figura de la presentadora d'informació en contraposició al seu company home a la televisió espanyola actual. A partir de la metodologia quantitativa i qualitativa emprada, basada en la revisió literària i l'anàlisi de contingut de la parella de conductors d'Informativos Telecinco, Antena 3 Noticias i el Telediario, hem establert les diferències i similituds patents en el tractament dels seus presentadors.
Abstract: El papel que juegan los medios de comunicación en la configuración y construcción social de la imagen de la mujer es fundamental. Por ello, considerar y representar su figura con igualdad de género deviene un aspecto a tener en cuenta por todas las cadenas de televisión. Con la mirada centrada en el género del noticiario, la presente investigación realiza un estudio pormenorizado sobre la figura de la presentadora de información en contraposición a su compañero hombre en la televisión española actual. A partir de la metodología cuantitativa y cualitativa empleada, basada en la revisión literaria y el análisis de contenido de la pareja de conductores de Informativos Telecinco, Antena 3 Noticias y el Telediario, hemos establecido las diferencias y similitudes patentes en el tratamiento de sus presentadores.
Abstract: The role played by media in the configuration and social construction of women is fundamental. Therefore, taking into account and representing her figure with gender equality becomes an aspect to be considered by all TV broadcasters. With an eye focused on the newscast genre, this research provides an in-depth analysis on the female information presenter figure in contrast with their male companions in the current Spanish TV. Through the quantitative and qualitative methodology employed, based on the literature review and the content analysis of the pair of conductors of Informativos Telecinco, Antena 3 Noticias and the Telediario, the patent differences and similarities in the treatment of their presenters have been set.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà.
Studies: Comunicació Audiovisual [2501928]
Study plan: Graduat o Graduada en Comunicació Audiovisual [968]
Document: Treball de recerca ; bachelorThesis ; Text
Subject: Televisió ; Informatius ; Noticiari155 p, 2.6 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Communication Studies

 Record created 2016-09-02, last modified 2020-02-04   Favorit i Compartir