Chemical composition and fatty acid profile in whole body of chickens in response to increased levels of dietary polyunsaturated fat
Villaverde Haro, Cecilia
Cortinas Hernández, Lucía
Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Date: 2004
Abstract: It has been observed recently that diets containing polyunsaturated oils (PUFA), like sunflower, linseed or soybean oils, cause lower body fat deposition in broilers compared to diets rich in saturated fatty acids (SFA) at the same fat inclusion level in the diet. This suggests a different metabolic use of fatty acids (FA) by the body depending on their chemical structure.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Anglès
Document: Pòster de congrés
Subject: Pollastres de carn ; Àcids grassos ; Nutrició ; Aliments
Published in: European Society of Veterinary and Comparative Nutrition Congress. Budapest, Hungary, : 2004



1 p, 2.1 MB

5 p, 570.3 KB

The record appears in these collections:
Personal and institutional archives > Maria Dolores Baucells > María Dolores Baucells, contributions to meetings and conferences
Contributions to meetings and congresses > Posters

 Record created 2016-11-15, last modified 2022-06-04



   Favorit i Compartir