La mediació en l'àmbit escolar
Carrasco, Sílvia (Universitat Autònoma de Barcelona)
Villà Taberner, Rita (Universitat Autònoma de Barcelona)
Ponferrada Arteaga, Maribel (Universitat Autònoma de Barcelona)
Casañas Adam, Elisenda (Universitat Autònoma de Barcelona)

Títol variant: La mediación en el ámbito escolar
Publicació: Barcelona Generalitat de Catalunya, Departament de Justícia 2010
Resum: Aquest capítol presenta els resultats de l’estudi sobre l’estat actual de la mediació en l’àmbit escolar a Catalunya. Els resultats s’han obtingut a partir d’un doble abordatge quantitatiu i qualitatiu que ens permet obtenir dades de la seva implantació i de les seves característiques i alhora conèixer les motivacions, percepcions i valoracions concretes dels diferents actors dels centres escolars i de l’administració educativa que estan liderant la introducció de la mediació en aquest àmbit. Per mitjà d’una recopilació de casos es presenta una anàlisi sistematitzada de la situació global de conflictivitat en l’àmbit escolar i dels mecanismes que actualment s’estan utilitzant per abordar-la. L’objectiu últim del capítol és oferir noves perspectives que permetin una ampliació de l’ús de la mediació amb totes les garanties jurídiques, de manera que també s’ha analitzat l’estat actual de la regulació jurídica de la mediació escolar com a punt de partida per contribuir a reforçar-la.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català.
Document: bookPart
Matèria: Mediació ; Catalunya ; Resolució de conflictes (Dret) ; Mediació escolar ; Conflicte escolar ; Educació obligatòria ; Cultura del diàleg
ISBN: 978-84-393-8560-8
Publicat a: Llibre Blanc de la mediació a Catalunya, 2010, p. 437-515

Podeu consultar el llibre complet a: https://ddd.uab.cat/record/168589


Català
77 p, 2.1 MB

Español
82 p, 2.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de Dret i Tecnologia (IDT)
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2017-01-19, darrera modificació el 2019-02-02   Favorit i Compartir