Dona, família i ocupació a la frontera nord de Mèxic : un estudi de les ciutats de Tijuana (Baixa Califòrnia) i Matamoros (Tamaulipes)
González López, María José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Additional title: Mujer, familia y ocupación en la frontera norte de México : un estudio de las ciudades de Tijuana (Baja California) y Matamoros (Tamaulipas)
Additional title: Femme, famille et emploi a la frontière nord de Mexico : une rechercbe sur les villes de Tijuana et Matamoros
Additional title: Women, family and employment in Mexico's northern border : the case of the cities of Tijuana and Matamoros
Date: 1995
Abstract: El centre d'investigacions del Colegio de la Frontera Norte (Mexic) ha dut a terme l'explotació de l'"Encuesta Nacional de Empleo Urbano" corresponent al primer trimestre de l'any 1990 que realitza l'Institut Nacional de Geografia, Estadística i Informàtica de Mèxic. Es tracta d'una enquesta contínua d'ocupació urbana que ofereix informació sobre les característiques sociodemogràfiques i ocupacionals de la població en edat activa i de les famílies o unitats domèstiques. A partir d'aquesta informació, la recerca realitzada i l'article pretenen avaluar la importància de la constitució familiar en la formació de l'oferta de la força de treball a partir d'una anàlisi des de la perspectiva de gènere.
Abstract: El centro de investigaciones del Colegio de la Frontera Norte (México) ha realizado la explotación de la "Encuesta Nacional de Empleo Urbana" correspondiente al primer trimestre del aiio 1990 que realiza el Instituto Nacional de Geografia, Estadística e Informática de México. Se trata de una encuesta continua de ocupaci6n urbana que ofrece información sobre las características sociodemográficas y ocupacionales de la población en edad activa y de las familias o unidades domésticas. A partir de esta información, la investigación y el presente articulo pretenden evaluar la importancia de la constitución familiar en la formación de la oferta de la fuerza de trabajo a partir de un análisis desde la perspectiva de género.
Abstract: Le Centre de Recherches du Colegio de la Frontera Norte (Mexique) a réalisé l'exploitation de l'"Enquête Nationale d'Emploi Urbain" correspondant au premier trimestre de l'année 1990 publié par l'Institut National de Géographie, Statistique et Informatique de Mexique. Avec cette information, la recherche effectuée et le present article veulent évaluer le poids de la constitution familiale dans la formation de l'offre de la force de travail, dans une perspective de genre.
Abstract: The Colegio de la Frontera Norte research centre (Mexico) has carried out the exploitation of the "National Inquiry on Urban Employment", corresponding to the first quarter of 1990, and compiled by the National Geographic, Statistic and Computing Institute of Mexico. This is a continnous inquiry on urban employment that offers information about sociodemographic and occupational aspects of the working age population and of families or domestic units. Using this information, the research undertaken and the present paper attempts to assess the importance of the constitution of family in the formation of the labour force from a gender perspective.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Subject: Gènere ; Ocupació ; Família ; Demografia ; Género ; Ocupación ; Familia ; Demografía ; Démographie ; Genre ; Ocupation ; Famille ; Demography ; Gender ; Family
Published in: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 26 (1995) p. 283-288, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41683


6 p, 209.4 KB

The record appears in these collections:
Articles > Published articles > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Research articles

 Record created 2007-05-09, last modified 2022-02-20



   Favorit i Compartir