Estudis culturals comparatius de l'Àsia Oriental [101544]
Figliulo, Roberto
Lozano Mendez, Artur
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Traducció i d'Interpretació

Títol variant: Estudios culturales comparativos de Asia Oriental
Data: 2017-18
Resum: L'assignatura Estudis Culturals Comparatius de l'Àsia Oriental és una assignatura que posa el pes en la dimensió transnacional i negociada dels processos i dinàmiques culturals. L'estudi cultural comparatiu que proposem a aquesta matèria persegueix posar de relleu el caràcter sobredeterminat, complex i negociat de les produccions i consums en la seva dimensió cultural. Els alumnes es familiaritzaran amb estudis culturals de diversos autors de la regió d'Àsia Oriental que tracten fenòmens/aspectes culturals de les realitats socials de la regió. També assimilaran els orígens i la diversitat de plantejaments i metodologies que han tingut cabuda als Estudis Culturals com a disciplina híbrida. Entre els objectius específics tenim: - Adquirir coneixements teòrics i metodològics adients per a l'anàlisi de la construcció i reproducció de percepcions culturals lligades a discursos socials prescriptius. - Fer una integració dels coneixements interdisciplinaris adquirits al grau per a oferir raonaments i estudis històricament situats i enriquits per la multiplicitat humana, i no limitar-se a una sola aproximació o una anàlisi abstracta i pretesament atemporal. - Afinar el sentit crític i la capacitat analítica individual, així com la capacitat de debat i les habilitats 1 - Afinar el sentit crític i la capacitat analítica individual, així com la capacitat de debat i les habilitats interculturals i comunicatives orientades a l'intercanvi d'idees i experiències.
Resum: La asignatura Estudios Culturales Comparativos de Asia Oriental es una asignatura que pone el peso en la dimensión transnacional y negociada de los procesos y dinámicas culturales. El estudio cultural comparativo que proponemos en esta materia persigue poner de relieve el carácter sobredeterminado, complejo y negociado de las producciones y consumos en su dimensión cultural. Los alumnos se familiarizarán con estudios culturales de diversos autores de la región de Asia Oriental y/o estudios que traten fenómenos/aspectos culturales de las realidades sociales de la región. También asimilarán los orígenes y diversidad de planteamientos y metodologías que han tenido cabida en los Estudios Culturales como disciplina híbrida. Entre los objetivos específicos tenemos: • Adquirir conocimientos teóricos y metodológicos adecuados para el análisis de la construcción y reproducción de percepciones culturales ligadas a discursos sociales descriptivos. 1 • Realizar una integración de los conocimientos interdisciplinarios adquiridos en el grado para ofrecer razonamientos y estudios históricamente situados y enriquecidos por la multiplicidad humana y no limitarse a una sola aproximación o a un análisis abstracto y pretendidamente atemporal. • Afinar el sentido crítico y la capacidad analítica individual, así como la capacidad de debate y las habilidades interculturales y comunicativas orientadas al intercambio de ideas y experiencias.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Estudis de l'Àsia Oriental (xinès) [2500244]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Àsia Oriental [823]Català
6 p, 92.9 KB

Castellà
6 p, 92.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-14, darrera modificació el 2018-10-21   Favorit i Compartir