"For concerning the Philosophical World, I am Empress of it myself". Margaret Cavendish's vindication of authorship in The Blazing World (1666)
Torrellas Plans, Gemma
Font Paz, Carme, 1972-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Anglesa i de Germanística)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Date: 2017
Description: 34 pag.
Abstract: Cavendish's organic materialism defends that humankind's prowess of nature is unattainable due to nature's greatness and heterogeneity. Accordingly, our cognitive processes are at times unavailing at providing accurate accounts of nature. Cavendish argued that subjectivity is our best tool to inquire about nature. Equipped with this argument she took a stance against the Royal Society's empirical and objective method of exploring nature with optical devices; at the same time, this allowed her to develop an intricate notion of identity that led her to an original authorial performance.
Abstract: El materialisme orgànic de Cavendish defensa que la destresa de l'humanitat envers la naturalesa és inassolible a causa de la grandesa i la heterogeneïtat d'aquesta última. En conseqüència, els nostres processos cognitius són de vegades inútils proporcionant dades precises sobre la naturalesa. Cavendish va argumentar que la subjectivitat és la nostra millor eina per obtenir informació sobre la naturalesa. Equipada amb aquest argument es va adoptar una postura contra el mètode empíric i objectiu de la Royal Society per explorar de la naturalesa amb dispositius òptics; al mateix temps, això li va permetre desenvolupar una complexa noció d'identitat que la va portar a dur a terme una representació autorial original.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Anglès
Studies: Estudis anglesos [2500245]
Study plan: Grau en Estudis Anglesos [801]
Document: Treball final de grau ; Text
Subject: Authorship ; Identity ; Natural philosophy ; Autoria ; Identitat ; Filosofia natural



34 p, 1.5 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Philosophy and Letters. TFG

 Record created 2017-07-28, last modified 2022-04-07



   Favorit i Compartir