Disseny d'una interfície d'usuari basada en psicologia cognitiva
Gordo Vidal, Ignacio
Rubio Barrera, Ruben, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Design of a user interface based on cognitive psychology
Título variante: Diseño de una interfaz de usuario basada psicología cognitiva
Fecha: 2017-06-27
Resumen: Aquest treball de fi de grau titulat, "Disseny d'una interfície d'usuari basada en psicologia cognitiva", l'objectiu ha sigut realitzar dues propostes de disseny d'interfície d'usuari del web de Renfe, una per la pàgina principal i una per la pàgina de resultats de cerca. S'ha escollit el web de Renfe perquè és molt poc funcional, té molts problemes i és utilitzat per un nombre molt elevat d'usuaris de perfils molt diferents, sigui per edat, coneixement o discapacitats. Per dur a terme els dissenys s'ha tingut en compte la psicologia cognitiva i s'han realitzat diversos tests amb els dissenys acabats, per demostrar la funcionalitat d'aquests en els diferents perfils d'usuari, és a dir, complir amb l'objectiu inicial.
Resumen: The project "Design of a user interface based on cognitive psychology" which objective has been facilitating two proposals of interface user designs for Renfe's website, one for the main website and one for the page where all search results appear. I have decided on Renfe's website because it has a low coverage and a lot of problems although it's used bya a lot of users with very different profiles, as age, knowledge, disabilities, etc. To make the website designs I considered the cognitive psychology and I had to conduct several tests with the finished designs to demonstrate the functionality of those with different user profiles and in fact, accomplish the initial objective.
Resumen: Este trabajo de fin de grado titulado, "Diseño de una interfaz de usuario basada en psicología cognitiva", el objetivo ha sido realizar dos propuestas de diseño de interfaz de usuario de la web de Renfe, una para la página principal y una para la página de resultados de búsqueda. Se ha escogido la web de Renfe porqué es muy poco funcional, tiene muchos problemas y es usada por un número muy elevado de usuarios con perfiles muy diferentes, sea por edad, conocimiento o discapacidades. Para llevar a cabo los diseños se ha tenido en cuenta la psicología cognitiva y se han realizado diversos tests con los diseños acabados, para demostrar la funcionalidad de éstos en los diferentes perfiles de usuario, es decir, cumplir con el objetivo inicial.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Plan de estudios: Enginyeria Informàtica [958]
Documento: bachelorThesis ; Text
Área temática: Menció Tecnologies de la Informació
Materia: Interfície d'usuari ; Psicologia cognitiva ; Disseny ; Interfaz de usuario ; Diseño ; User interface ; Cognitive psychology ; Design13 p, 1.8 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Escuela de Ingeniería. TFG

 Registro creado el 2017-10-16, última modificación el 2020-11-01   Favorit i Compartir