L'etapa manresana de Josep Maria Planes
Solernou Puig, Aleix
Figueres, Josep M., 1950-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: La etapa manresana de Josep Maria Planes
Títol variant: The manresana phase of Josep Maria Planes
Data: 2017
Descripció: 139 pag.
Resum: Aquest treball és un estudi exhaustiu de l'empremta que va deixar Josep Maria Planes als diaris i revistes de Manresa, i s'endinsa i investiga en la seva obra per tal de projectar una mirada més àmplia i gairebé desconeguda sobre la seva figura. Planes va marxar a viure quan era molt jove a Barcelona, però els seus primers passos en el món del periodisme els va fer a Manresa, i a la premsa de la ciutat, va començar a forjar el seu estil. Aquest és un treball que vol posar en relleu el Planes més manresà que, tot i està triomfant com a periodista a Barcelona en els anys 20 i 30, intenta no desfer els lligams amb la ciutat i no vol perdre el contacte amb el municipi que el va veure créixer. L'obra vol servir per desenterrar les capes de pols i d'oblit que cobreixen gran part dels seus escrits publicats a Manresa i recuperar el patrimoni periodístic i cultural que va deixar en aquest territori.
Resum: Este trabajo es un estudio exhaustivo de la huella que dejó Josep Maria Planes en los diarios y revistas de Manresa, y se introduce e investiga en su obra con el propósito de proyectar una mirada más amplia y casi desconocida sobre su figura. Planes se fue a vivir cuando era muy joven a Barcelona, pero sus primeros pasos en el periodismo los hizo en Manresa, y en la prensa de la ciudad, empezó a forjar su estilo. Este es un trabajo que pretende destacar el Planes más manresano que, aunque triunfó como periodista en Barcelona en los años 20 y 30, intentó no deshacer los lazos con la ciudad y no quiso perder el contacto con el municipio que lo observó crecer. La obra quiere desenterrar las capas de polvo y de olvido que cubren gran parte de los escritos publicados en Manresa y recuperar el patrimonio periodístico y cultural que dejó en este territorio.
Resum: This work is an exhaustive study of the imprint left by Josep Maria Planes in the newspapers and magazines of Manresa, and is introduced and investigated in his work with the purpose of projecting a wider and almost unknown look on his figure. Planes went to live when he was very young to Barcelona, but his first steps in journalism were made in Manresa, and in the press of the city, he began to forge his style. This is a work that intends to highlight the Planes more manresan who, although triumphed as a journalist in Barcelona in the 1920s and 30s, tried not to undo the ties with the city and didn't want to lose contact with the municipality that watched him grow. The work wants to unearth the layers of dust and oblivion that cover much of the writings published in Manresa and recover the journalistic and cultural heritage left in this territory.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Periodisme [2501933]
Pla d'estudis: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Matèria: Premsa local ; Manresa (Catalunya) ; Planes, Josep M. (Josep Maria), 1907-1936



139 p, 1.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències de la Comunicació. TFG

 Registre creat el 2017-10-19, darrera modificació el 2022-08-10



   Favorit i Compartir