Intervenció per a la promoció d'actituds de fair play en futbolistes cadets
Palou Sampol, Pere (Universitat de les Illes Balears. Àrea d'educació física i esportiva)
Borràs, Pere A (Universitat de les Illes Balears. Àrea d'educació física i esportiva)
Ponseti, Xavier (Universitat de les Illes Balears. Àrea d'educació física i esportiva)
Vidal Conti, Josep (Universitat de les Illes Balears. Àrea d'educació física i esportiva)
Torregrossa, Miquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació)

Título variante: Intervención para la promoción de actitudes de fair play en fubtolistas cadetes
Título variante: Intervention to promote fairplay attitudes on young soccer players
Fecha: 2007
Resumen: En aquest article es descriuen els processos de disseny i elaboració d'una intervenció per a la promoció del fair play i l'esportivitat i també l'estudi realitzat per tal de comprovar-ne l'efecte. En línies generals, podem observar que les actituds dels joves esportistes durant la pràctica esportiva tenen tendència a mostrar una actitud d'acord davant de la victòria, una actitud d'acord davant de la diversió i l'esperit de joc i una actitud d'indiferència davant del joc dur. Un cop realitzada la intervenció no s'aconsegueix de canviar les actituds, tot i que s'aconsegueix de racionalitzar la mesura de les actituds amb una tendència a sobrevalorar les seves actuacions positives i a ocultar les socialment negatives.
Resumen: En este artículo se describen los procesos de diseño y elaboración de una intervención para la promoción del fairplay y la deportividad, así como el estudio realizado de cara a la comprobación del efecto de la mencionada intervención. En líneas generales podemos observar que las actitudes de los jóvenes deportistas durante la práctica deportiva tienen tendencia a mostrar actitudes de acuerdo frente a la victoria, a la diversión y el espíritu de juego, y una actitud de indiferencia ante el juego duro. Una vez realizada la intervención no se consigue cambiar las actitudes, aunque se logra racionalizar la medida de las actitudes con una tendencia a sobrevalorar sus actuaciones positivas y a ocultar las socialmente negativas.
Resumen: Process to design and develop a protocol for sportpersonship and fair play promotion intervention is described in this paper, the posterior study to check the influence of the interventión is related too. In a regular basis we can observe that young soccer players are more oriented to attitudes towards victory and enjoyment and they are not oriented to agression. The intervention was not succesfull to change the orientation of the attitudes but was succesfull in to relativize the mesure of the attitudes of young soccer players with a high tendence to describe themselves as very high qualifications in positive social attitudes and to hide negativelly attitudes.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català i castellà
Documento: Article ; recerca ; Versió publicada
Materia: Esportivitat ; Fair play ; Intervenció ; Actituds ; Pràctica esportiva ; Adolescents ; Deportividad ; Intervención ; Actitudes ; Práctica deportiva ; Adolescentes ; Fairplay ; Intervention ; Attitude ; Sport practice ; Teenagers
Publicado en: Apunts. Educació física i esports, Núm. 89 (2007) , p. 15-22, ISSN 0214-8757

Adreça alternativa: https://www.revista-apunts.com/hemeroteca?article=215


8 p, 456.1 KB

Castellà
8 p, 459.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos de investigación
Artículos > Artículos publicados

 Registro creado el 2017-12-14, última modificación el 2022-10-06



   Favorit i Compartir