Confirmen la idoneïtat de la citologia per al cribratge de càncer anal en població d'alt risc
Alameda, Francesc (Hospital del Mar (Barcelona, Catalunya))
Lloveras Rubio, Belén (Hospital del Mar (Barcelona, Catalunya))
Iglesias, Mar (Hospital del Mar (Barcelona, Catalunya))
Lloret, A. (Hospital del Mar (Barcelona, Catalunya))

Títol variant: Confirman la idoneidad de la citología para cribado de cáncer anal en población de alto riesgo
Data: 2017
Resum: Investigadors de l'Hospital del Mar i de la UAB han realitzat un estudi que constata l'eficàcia d'usar la tècnica de la citologia per detectar i diagnosticar lesions cancerígenes anals en persones d'alt risc. L'elevada prevalença del Virus del Papil·loma Humà confirma també la pertinència d'usar el test d'aquest grup de virus. A més, la convivència amb altres infeccions fa necessari establir un protocol d'actuació multidisciplinari per abordar aquest tipus de lesions.
Resum: investigadores del Hospital del Mar y de la UAB han realizado un estudio que constata la eficacia de usar la técnica de la citología para detectar y diagnosticar lesiones cancerígenas anales en personas de alto riesgo. La elevada prevalencia del Virus del Papiloma Humano apoya también la pertinencia de usar el test de este grupo de virus. Además, la convivencia con otras infecciones requiere establecer un protocolo de actuación multidisciplinar para abordar este tipo de lesiones.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Novembre 2017, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 369.6 KB

Español
3 p, 172.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2018-02-12, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir