Tracen el primer mapa de l'adaptació i la selecció natural de l'anatomia completa d'un embrió
Barbadilla Prados, Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)
Coronado-Zamora, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Genètica i de Microbiologia)

Títol variant: Trazan el primer mapa de la adaptación y la selección natural de la anatomía completa de un embrión
Títol variant: First map of adaptation and the natural selection of the complete anatomy of an embryo
Data: 2018
Resum: El grup de recerca Bioinformàtica de la Diversitat Genòmica de la UAB, en col·laboració amb el grup de Biologia Evolutiva del Desenvolupament de la Universitat d'Hèlsinki, ha aconseguit cartografiar el primer mapa de l'adaptació i la selecció natural de l'anatomia completa de l'embrió de la mosca de la fruita, l'espècie Drosophila melanogaster. Els autors han seguit una aproximació original que integra macrodades de variació genòmica, d'expressió gènica i del desenvolupament embrionari en aquesta espècie model de la recerca genètica.
Resum: El grupo de investigación Bioinformática de la Diversidad Genómica de la UAB, en colaboración con el grupo de Biología Evolutiva del Desarrollo de la Universidad de Helsinki, ha conseguido cartografiar el primer mapa de la adaptación y la selección natural de la anatomía completa del embrión de la mosca de la fruta, la especie Drosophila melanogaster. Los autores han seguido una aproximación original que integra macrodatos de variación genómica, de expresión génica y del desarrollo embrionario en esta especie modelo de la investigación genética.
Resum: The research group Bioinformatics of Genomic Diversity of the UAB, in collaboration with the Evolutionary Development Biology group of the University of Helsinki, have mapped by the first time phenotypic adaptation and natural selection over the complete anatomy of the embryo of the fruit fly, the species Drosophila melanogaster. The authors followed an original approach that integratesgenomic variation, gene expression and embryonic development in this model species of genetic research.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Gener 2018, p. 1-4, ISSN 2014-6388



Català
4 p, 1014.6 KB

Español
2 p, 606.8 KB

English
2 p, 427.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2018-02-12, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir