Date: |
2017 |
Abstract: |
La distribució i la comercialització d'aliments conformen dues baules centrals del que anomenem cadena o circuit agroalimentari. Són tots els passos que tenen lloc des que els aliments són produïts (ja siguin frescos o processats) fins que arriben a la persona que els consumirà. A escala de Barcelona -i fins i tot de Catalunya- Mercabarna és una peça clau de la distribució d'aliments. En aquest recinte de la Zona Franca que actua com a mercat central de fruites i verdures i de peix, entre d'altres, hi ha a diari un bullici d'intercanvis entre persones productores, intermediàries i compradores que després distribueixen el producte per les botigues i restaurants de la ciutat. Observar aquesta activitat ens porta a reconèixer la importància dels canals de distribució a l'hora de fixar el preu dels aliments i les condicions de vida dels productors. La visita a Mercabarna serveix també per establir comparacions amb sistemes alternatius de distribució, com els canals curts o la venda directa, i per valorar quin rol han de jugar les institucions públiques en el complex debat de la distribució i la comercialització alimentàries. |
Note: |
Amb la col·laboració de: Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas. Parc Agrari del Baix Llobregat. Mercabarna. Can Batlló |
Rights: |
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. |
Language: |
Català |
Series: |
Alimentar Barcelona. Una mirada crítica al model agroalimentari de la ciutat |
Document: |
Vídeo |
Subject: |
Agroindústria ;
Agroecologia i producció ecològica ;
Sobirania econòmica ;
Canals curts de comercialització ;
Cooperativisme agroecològic ;
Experiències innovadores ;
Alimentació ;
Sobirania alimentària |