Estructura de la Comunicació [103855]
Fernandez Alonso, Maria Isabel
Corominas Piulats, Maria
Díez Jiménez, Mercè
Martori Muntsant, Aida
Torras Planas, Nuria
Blasco Gil, José Joaquín
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Additional title: Estructura de la Comunicación
Date: 2018-19
Abstract: Amb aquesta assignatura es pretén introduir l'alumnat en el coneixement dels trets estructurals dels sistemes de mitjans de l'entorn occidental europeu, prestant especial atenció als casos espanyol i català, perquè conegui a fons l'entramat mediàtic en què normalment desenvoluparà la seva activitat professional. D'aquesta manera, es realitzarà una primera aproximació a l'estudi dels actors econòmics, polítics i socials que conformen o contribueixen a la conformació d'aquests sistemes, sense deixar de banda l'anàlisi del model nord-americà, atesa la seva influència en el desenvolupament dels sistemes mediàtics europeus i llatinoamericans. Tot això sense oblidar la incidència que està tenint Internet en el redisseny de l'estructura de la comunicació a escala nacional i internacional. De manera eventual es poden incloure aspectes relatius a altres sistemes de mitjans si es produís algun fet d'actualitat particularment rellevant. 1.
Abstract: Con esta asignatura se pretende introducir al alumnado en el conocimiento de los rasgos estructurales de los sistemas de medios del entorno occidental europeo, prestando especial atención a los casos español y catalán, con el objetivo de que conozca a fondo el entramado mediático en el que normalmente desarrollará su actividad profesional. Así, se realizará una primera aproximación al estudio de los actores económicos, políticos y sociales que conforman o contribuyen a la conformación de estos sistemas, sin dejar de lado el análisis del modelo estadounidense, dada su influencia en el desarrollo de los sistemas mediáticos europeos y latinoamericanos. Todo esto sin olvidar la incidencia que está teniendo Internet en el rediseño de la estructura de la comunicación a escala nacional e internacional. Eventualmente se pueden incluir aspectos relativos a otros sistemas de medios si se produjese algún hecho de actualidad particularmente relevante. 1.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Periodisme [2501933]
Study plan: Grau en Periodisme [971]Català
5 p, 79.8 KB

Castellà
5 p, 79.7 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-07-06, last modified 2020-06-27   Favorit i Compartir