Estructura de la Comunicació [103855]
Fernandez Alonso, Maria Isabel
Corominas Piulats, Maria
Díez Jiménez, Mercè
Martori , Aida
Torras Planas, Nuria
Blasco Gil, José Joaquín
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Additional title: Estructura de la Comunicación
Date: 2018-19
Abstract: Amb aquesta assignatura es pretén introduir l'alumnat en el coneixement dels trets estructurals dels sistemes de mitjans de l'entorn occidental europeu, prestant especial atenció als casos espanyol i català, perquè conegui a fons l'entramat mediàtic en què normalment desenvoluparà la seva activitat professional. D'aquesta manera, es realitzarà una primera aproximació a l'estudi dels actors econòmics, polítics i socials que conformen o contribueixen a la conformació d'aquests sistemes, sense deixar de banda l'anàlisi del model nord-americà, atesa la seva influència en el desenvolupament dels sistemes mediàtics europeus i llatinoamericans. Tot això sense oblidar la incidència que està tenint Internet en el redisseny de l'estructura de la comunicació a escala nacional i internacional. De manera eventual es poden incloure aspectes relatius a altres sistemes de mitjans si es produís algun fet d'actualitat particularment rellevant. 1.
Abstract: Con esta asignatura se pretende introducir al alumnado en el conocimiento de los rasgos estructurales de los sistemas de medios del entorno occidental europeo, prestando especial atención a los casos español y catalán, con el objetivo de que conozca a fondo el entramado mediático en el que normalmente desarrollará su actividad profesional. Así, se realizará una primera aproximación al estudio de los actores económicos, políticos y sociales que conforman o contribuyen a la conformación de estos sistemas, sin dejar de lado el análisis del modelo estadounidense, dada su influencia en el desarrollo de los sistemas mediáticos europeos y latinoamericanos. Todo esto sin olvidar la incidencia que está teniendo Internet en el rediseño de la estructura de la comunicación a escala nacional e internacional. Eventualmente se pueden incluir aspectos relativos a otros sistemas de medios si se produjese algún hecho de actualidad particularmente relevante. 1.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Studies: Periodisme [2501933]
Study plan: Grau en Periodisme [971]Català
5 p, 79.8 KB

Castellà
5 p, 79.7 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2018-07-06, last modified 2021-06-19   Favorit i Compartir