Web of Science: 0 cites, Google Scholar: cites
Els pioners de la indústria de la comunicació de masses a Catalunya
Martínez Figuerola, Teresa (BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona)
Pagès Rovira, Maria (BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona)

Títol variant: Los pioneros de la industria de la comunicación de masas en Cataluña
Títol variant: The pioneers of the mass communication industry in Catalonia
Data: 2018
Resum: L'any 1950 es tanca l'edat d'or dels dibuixos animats a Barcelona i Espanya amb un llargmetratge atípic que reuneix a destacades personalitats del moment. En aquest treball s'analitza què van aportar els seus creadors al film i què va significar aquest dins de la seva trajectòria creativa i vital. El treball acaba demostrant que l'atipicitat d'aquest film d'animació és fruit de la marcada personalitat dels quatre principals membres que els van dur a terme.
Resum: En 1950 se cierra la edad de oro de los dibujos animados en Barcelona y España con un largometraje atípico que reúne a destacadas personalidades del momento. En este trabajo se analiza qué aportaron sus creadores en el filme y que significó este dentro de su trayectoria creativa y vital. El trabajo termina demostrando que la atipicidad de este film de animación es fruto de la marcada personalidad de los cuatro principales miembros que los llevaron a cabo.
Resum: On 1950 the Golden Age of Spanish animation, based in Barcelona, ends with an animation feature film made by wellknown personalities of that period. This research analyses the inputs from the creators of the film and how it contributed to their personal and vital careers. The research concludes that the peculiarity of the film is due to the strong personality of the four main members involved in the production.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Animació ; Pioners ; Animación ; Pioneros ; Animation ; Pioneers
Publicat a: Grafica, Vol. 6 Núm. 12 (2018) , p. 91-98 (Ensayos) , ISSN 2014-9298

Adreça original: https://revistes.uab.cat/grafica/article/view/v6-n12-pages-martinez
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Grafica/article/view/339054
DOI: 10.5565/rev/grafica.106


8 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > grafica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2018-07-11, darrera modificació el 2021-12-11



   Favorit i Compartir