Targeting the innate immune system to develop novel prophylactic strategies : lessons from amphioxus (B. lanceolatum) and zebrafish (D. rerio)
Ji, Jie
Roher Armentia, Nerea (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia

Imprint: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2018.
Description: 1 recurs en línia (231 pàgines)
Abstract: La vacunació és una de les estratègies més efectives de control de les malalties infeccioses. Tot i així hi ha una clara falta de vacunes eficients o d'eines profilàctiques efectives per moltes especies de peixos d'interès comercial. Es necessiten més estudis de recerca bàsica i aplicada per millora la prevenciIBsTNFα) i els liposomes miniaturitzats NLc. Els IBsTNFα són altament estables, no toxics, i són un tipus de biomaterial proteic amb un baix cost de producció. Mitjançant intubació oral de peixos zebra adults i l'ús combinat de citometria, histologia i microscòpia confocal hem demostrat que els IBsTNFα poden atravessar l'epiteli de la mucosa intestinal, passar per la lamina propria i arribar a la capa muscular subjacent. A més l'expressió de gens relacionats amb la resposta innata està significativament regulada a l'alça en intestins de peix zebra. Finalment hem demostrat que els IBsTNFα poden protegir al peix zebra d'una infecció per Mycobacterium marinum. D'altra banda el sistema de nanoliposomes encapsulant LPS i Poly(I:C) o NLc, desenvolupats previament al laboratory, també protegeix al peix zebra contra una infecció letal de M. marinum. També hem explorat la viabilitat d'utilitzar M. marinum i A. hydrophila per desenvolupar un model d'infecció en larves de peix zebra. El model d'infecció de M. marinum no és viable ja que no podem induir mortalitats per inmersió; però el model amb A. hydrophila ha demostrat ser adequat ja que la mortalitat de les larves és depenent de la dosi infective d'A. hydrophila. Els NLc i els IBsTNFαadministrats per inmersió els localitzem a la faringe i l'intestí de les larves de peix zebra a dia 3 i 5 post fertilització. L'expressió de gens de resposta immune es veu regulada a l'alça després del tractament amb NLc. Encanvi no observem una expression a l'alça de gens inmunes després del tractament amb IBsTNFα i això correlaciona amb el fet que els IBsTNFα no protegeixen d'una infecció letal per A. hydrophila.
Note: Tesi. Doctorat. Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia. 2017.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Anglès
Document: Tesi doctoral ; Versió publicada
Subject: Immunología ; Adjuvants immunològics
ISBN: 9788449079030

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/525852


232 p, 5.3 MB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (research output) > Health sciences and biosciences > Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB)
Research literature > Doctoral theses

 Record created 2018-07-16, last modified 2022-06-08



   Favorit i Compartir