De l'aula d'acollida a l'aula ordinària. Orientacions per a la transició
Benito Pérez, Ricard (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Govern i Polítiques Públiques)
González, Sheila (Universitat Autònoma de Barcelona. Institut de Govern i Polítiques Públiques)
Fundació Jaume Bofill

Publicació: Barcelona : Fundació Jaume Bofill, 2010
Descripció: 82 pag.
Resum: Aquest informe fa una anàlisi del mecanisme d'acollida que en els darrers anys s'ha configurat com el principal dispositiu d'atenció a l'alumnat d'origen estranger als centres de secundària: les aules d'acollida. A partir de la detecció dels seus punts forts i punts febles s'intenten posar en relleu -en forma d'orientacions- aquelles pràctiques i dinàmiques que poden facilitar una millor escolarització de l'alumnat estranger als centres de secundària, posant especial atenció als processos de transició de l'aula d'acollida a l'aula ordinària. Conscients de la complexitat del tema, els autors destaquen aquells punts o factors que creuen que poden ajudar els centres educatius a reformular o afiançar la seva tasca vers l'alumnat estranger present a les seves aules. Ofereixen unes reflexions realistes que busquen l'equilibri entre el que seria desitjable i el que els centres educatius poden assolir i assumir.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català
Col·lecció: Informes breus. Educació ; 28
Document: Llibre
Matèria: Educació ; Centres educatius ; Catalunya ; Integració escolar ; Immigrants ; Educación ; Centros educativos ; Cataluña ; Integración escolar ; Inmigrantes
ISBN: 9788469333327

Adreça alternativa: https://www.fbofill.cat/publicacions/de-laula-dacollida-laula-ordinaria-orientacions-la-transicio


86 p, 414.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
Llibres i col·leccions > Llibres

 Registre creat el 2018-09-19, darrera modificació el 2021-08-08   Favorit i Compartir