The Increasing Use of t-glottalling in Received Pronunciation
Sanahuja Cobacho, Noèlia
José Sabater, Maria Josep, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Anglesa i de Germanística)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2018
Descripció: 63 pag.
Resum: This paper aims to assess the use of t-glottalling in RP as presented in the BBC to determine if the glottal stop, traditionally considered a regional feature, is spreading into monitored speech. To do this, clips and podcasts from the BBC News broadcast over the 1970s and the 2015s were analysed. Results indicate that the glottal stop is a feature increasingly used in certain contexts in RP, although it is more present in conversational than in scripted speech. Thus, it could be argued that t-glottalling has lost part of its stigmatization. However, it will probably take a few decades before it is systematically used in conservative RP.
Resum: Aquest treball busca avaluar l'ús de la glotalització en la Pronunciació Rebuda de la BBC per tal de determinar si l'oclusiva glotal, tradicionalment considerada un tret regional, s'està introduint en el discurs monitoritzat. Per aquest motiu, s'han analitzat podcasts de la BBC emesos als anys 70 i des del 2015. Els resultats indiquen que l'oclusiva glotal és una consonant cada cop més utilitzada en la Pronunciació Rebuda, tot i que és més freqüent en el discurs col·loquial que en el monitoritzat. Així doncs, és possible afirmar que la glotalització ha perdut part de la seva estigmatització. No obstant, probablement hauran de passar vàries dècades per tal que aquesta sigui utilitzada sistemàticament en la Pronunciació Rebuda més conservadora.
Resum: Este trabajo tiene como objetivo evaluar el uso de la glotalización en la Pronunciación Recibida de la BBC para determinar si la oclusiva glotal, tradicionalmente considerada un rasgo regional, se está introduciendo en el discurso monitorizado. Por este motivo, se han analizado podcasts de la BBC emitidos en los años 70 y desde el 2015. Los resultados indican que la oclusiva glotal es una consonante cada vez más utilizada en la Pronunciación Recibida, aunque es más frecuente en el discurso coloquial que en el monitorizado. Así pues, es posible afirmar que la glotalización ha perdido parte de su estigmatización. No obstante, probablemente tendrán que pasar varias décadas antes de que sea utilizada sistemáticamente en la Pronunciación Recibida más conservadora.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Estudis d'Anglès i Francès [2501913]
Pla d'estudis: Grau en Estudis d'Anglès i de Francès [997]
Document: bachelorThesis ; Text
Matèria: T-glottalling ; Received Pronunciation ; BBC English ; Regional feature ; Status ; Glotalització ; Pronunciació Rebuda ; Anglès de la BBC ; Tret regional ; Estatus ; Glotalización ; Pronunciación Recibida ; Inglés de la BBC ; Rasgo regional63 p, 648.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2018-10-01, darrera modificació el 2021-06-19   Favorit i Compartir