Phonetic Study of Dialect Writing in Tom Leonard's Six Glasgow Poems
Style Muñoz, Helena Barbara
Solé Sabater, Maria Josep, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Anglesa i de Germanística)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Fecha: 2018
Descripción: 36 pag.
Resumen: The following paper studies dialect writing and its significance in society, the reception of its use in literature and the ways it represents an accent or dialect. First, the linguistic situation of Scotland is examined, since its literary tradition is famous for its dialect writing and an example of how identity is conveyed through the language represented in a text. Secondly, the paper looks at research on dialect writing to illustrate its relevance in literature. Finally, an analysis of Tom Leonard's Six Glasgow Poems that focuses on the representation of features of the poet's Glaswegian working-class accent is carried out.
Resumen: Aquest treball estudia el dialecte escrit i la seva rellevància en la societat, la recepció del seu ús en literatura i les maneres en què representa un accent o dialecte. Primer de tot, s'analitza la situació lingüística d'Escòcia, ja que té una tradició literària coneguda per la presència de dialecte escrit i perquè exemplifica com la identitat es pot manifestar a través de la llengua representada en el text. Finalment, es du a terme una anàlisi dels poemes d'en Tom Leonard anomenats Six Glasgow Poems on s'estudia la representació de trets característics de l'accent de Glasgow del poeta en l'ortografia.
Resumen: Este trabajo estudia el dialecto escrito y su relevancia en la sociedad, la recepción de su uso en la literatura y las maneras en que representa un acento o dialecto. Primero se analiza la situación lingüística de Escocia ya que esta tiene una tradición literaria famosa por la presencia del dialecto escrito que ejemplifica cómo la identidad se puede manifestar a través de la lengua representada en el texto. Seguidamente tiene lugar un análisis de unos poemas de Tom Leonard llamados Six Glasgow Poems donde se analiza la representación de características del acento de Glasgow del poeta en la ortografía.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Anglès
Titulación: Estudis anglesos [2500245]
Plan de estudios: Grau en Estudis Anglesos [801]
Documento: Treball final de grau ; Text
Materia: Dialect writing ; Glaswegian ; Tom Leonard ; Lengua escrita ; Dialecto ; Dialecte ; Llengua escrita



36 p, 1.9 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Filosofía y Letras. TFG

 Registro creado el 2018-10-02, última modificación el 2022-10-22



   Favorit i Compartir