Connection of a historical social network with Wikimedia community
Díaz Rodríguez, Rafael
Fornés Bisquerra, Alicia, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Pujades Mora, Juana Maria, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Conexión de una red social histórica con la comunidad Wikimedia
Títol variant: Connexió d'una xarxa social històrica amb la comunitat Wikimedia
Data: 2018-07-02
Resum: Researchers from the Computer Vision Center and the Center for Demographic Studies of the Autonomous University of Barcelona are developing a research project with the aim of building a historical social network (XARXES) gathering local censuses from diverse Catalonia cities. There is a growing interest in having this data fed with as much information available as possible. The aim of this final degree project is to understand how the XARXES project and Wikipedia work, and enlarge the historical social network information by searching and integrating appropriate data from Wikipedia. Wikipedia has been chosen because it is one of the most, if not the most, important shared knowledge database in the world. The XARXES project has also a web page in development to be able to access all this censuses data. The objectives for this final degree project are two: developing a way of connecting the XARXES web page with Wikipedia and designing and developing an appropriate mobile app that works as a companion for the full web page.
Resum: Investigadores del Centro de Visión por Computador y el Centro de Estudios Demográficos de la Universidad Autónoma de Barcelona están desarrollando un proyecto de investigación con el objetivo de construir una red social histórica (XARXES) que reúna los censos locales de diversas ciudades de Cataluña. Existe un creciente interés en que estos datos se alimenten con la mayor cantidad de información disponible. El objetivo de este proyecto de fin de carrera es comprender cómo funcionan el proyecto XARXES y la Wikipedia, y ampliar la información histórica de las redes sociales mediante la búsqueda e integración de los datos apropiados de Wikipedia. Se ha elegido Wikipedia porque es una de las bases de datos de conocimiento compartido más importantes, si no la más importante del mundo. El proyecto XARXES también tiene una página web en desarrollo para poder acceder a todos estos datos de censos. Los objetivos para este proyecto final de carrera son dos: desarrollar una forma de conectar la página web de XARXES con Wikipedia y diseñar y desarrollar una aplicación móvil adecuada que funcione como complemento de la página web completa.
Resum: Investigadors del Centre de Visió per Ordinador i el Centre d'Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona estan desenvolupant un projecte de recerca amb l'objectiu de construir una xarxa social històrica (XARXES) que reuneixi els censos locals de diverses ciutats de Catalunya. Hi ha un creixent interès en que aquestes dades s'alimentin amb la major quantitat d'informació disponible. L'objectiu d'aquest projecte de fi de carrera és comprendre com funcionen el projecte XARXES i la Wikipedia, i ampliar la informació històrica de les xarxes socials mitjançant la recerca i integració de les dades apropiades de Wikipedia. S'ha triat Wikipedia perquè és una de les bases de dades de coneixement compartit més importants, si no la més important del món. El projecte XARXES també té una pàgina web en desenvolupament per poder accedir a totes aquestes dades de censos. Els objectius per a aquest projecte final de carrera són dos: desenvolupar una forma de connectar la pàgina web de XARXES amb Wikipedia i dissenyar i desenvolupar una aplicació mòbil adequada que funcioni com a complement de la pàgina web completa.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Anglès.
Titulació: Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Àrea temàtica: Menció Enginyeria del Software
Matèria: Angular ; Pasat Demogràfic ; Ionic Framework ; TypeScript ; XARXES ; Wikidata ; Wikipedia ; Pasado Demográfico ; Demographic Past11 p, 3.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2018-10-24, darrera modificació el 2018-10-29   Favorit i Compartir