Altered colour induction in migraine : computational simulation and psychophysical results
Sallent Ruiz, Nilai
Cerdà Company, Joaquin, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Otazu Porter, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Inducció de color alterada en migranya : simulació computacional i resultats psicofísics
Título variante: Inducción de color alterada en migraña : simulación computacional y resultados psicofísicos
Fecha: 2018-07-02
Resumen: Migraine is a usual headache disorder associated to differences in visual perception. Recent findings suggest that migraineurs could have a deficit in the inhibitory mechanism which plays an important role in visual perception. Colour induction is the influence of the surrounding colour (inducer) on the perceived colour of a central region. There are two types of induction: colour assimilation and colour contrast, and it has been widely studied in non-migraine subjects. This work extends the psychophysical results of Otazu et al. (2010) by adding new experiments with migraine subjects. Because of the deficit in inhibition, we expect that migraine subjects show the weakest assimilation. Our results show the opposite effect. For striped surround, the strongest assimilation is found in migraine without aura subjects. In uniform surround, the highest contrast is observed in both migraine groups. In all conditions control subjects show the weakest induction.
Resumen: La migranya és un transtorn de mal de cap comú associat a diferències en la percepció visual. Descobriments recents suggereixen que els migranyosos poden tenir un dèficit en el mecanisme neuronal d'inhibició que juga un paper important en la percepció visual. La inducció del color es la influència del color circumdant (inductor) al color percebut d'una regió central. Hi ha dos tipus d'inducció: assimilació del color i contrast del color, i s'han estudiat extensament en subjectes sense migranya. Aquest treball amplia els resultats psicofísics de Otazu et al. (2010) afegint nous experiments amb migranyosos (amb i sense aura). A causa del dèficit inhibitori, esperem que els subjectes amb migranya mostrin la menor assimilació. Els nostres resultats mostren l'efecte contrari. Per a voltants ratllats, l'assimilació més forta es troba a la migranya sense aura. En voltants uniformes, s'observa el major contrast en ambdós grups de migranyosos. En totes les condicions, els subjectes de control presenten una menor inducció.
Resumen: La migraña es un trastorno de dolor de cabeza común asociado a diferencias en la percepción visual. Descubrimientos recientes sugieren que los migrañosos pueden tener un déficit en el mecanismo neuronal de inhibición que juega un papel importante en la percepción visual. La inducción del color es la influencia del color circundante (inductor) el color percibido de una región central. Hay dos tipos de inducción: asimilación del color y contraste del color, y se han estudiado extensamente en sujetos sin migraña. Este trabajo amplía los resultados psicofísicos de Otazu et al. (2010) añadiendo nuevos experimentos con migrañosos (con y sin aura). Debido al déficit inhibitorio, esperamos que los sujetos con migraña muestren la menor asimilación. Nuestros resultados muestran el efecto contrario. Para alrededores rayados, la asimilación más fuerte se encuentra en sujetos de migraña sin aura. En inmediaciones uniformes, se observa el mayor contraste en ambos grupos de migrañosos. En todas las condiciones, los sujetos de control presentan una menor inducción.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Anglès
Titulación: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Plan de estudios: Enginyeria Informàtica [958]
Documento: bachelorThesis ; Text
Área temática: Menció Computació
Materia: Inducció de color ; Psicofísica ; Migranya ; Model computacional ; Funció de sensibilitat de contrast ; Inducción de color ; Migraña ; Modelo computacional ; Función de sensibilidad al contraste ; Colour induction ; Psychophysics ; Migraine ; Computational model ; Contrast sensitivity function13 p, 4.1 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Escuela de Ingeniería. TFG

 Registro creado el 2018-10-24, última modificación el 2020-10-31   Favorit i Compartir