Són les TIC utilitzades adequadament entre els joves d'Educació Secundària?
Rodríguez-Gómez, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pedagogia Aplicada)

Títol variant: ¿Son las TIC utilizadas adecuadamente entre los jóvenes de Enseñanza Secundaria?
Data: 2018
Resum: El protagonisme de les TIC (Tecnologies d'informació i Comunicació), com internet i els dispositius mòbils, en la vida quotidiana dels joves és ben conegut. De fet, s'han realitzat diferents estudis analitzant l'ús d'aquestes on s'han destacat els seus beneficis en àmbits educatius. Tanmateix, un grup d'investigació de l'Àrea de didàctica i d'Organització Educativa ha analitzat els usos problemàtics de les TIC entre joves en un context escolar i personal i ha conclòs que aquests usos es vinculen més al aprenentatge i les relacions a l'aula que a les relacions purament personals. Els joves majors d'edat són els que tenen més probabilitat d'incórrer en comportaments inadequats.
Resum: El protagonismo de las TIC (Tecnologías de Información y Comunicación), como internet y los dispositivos móviles, en la vida cotidiana de los jóvenes es bien conocido. De hecho, se han realizado diferentes estudios analizando el uso de estas en los que se destacan sus beneficios en ámbitos educativos. Sin embargo, un grupo de investigación del Área de didáctica y de Organización Educativa ha analizado los usos problemáticos de las TIC entre jóvenes en un contexto escolar y personal y ha concluido que estos usos se vinculan más al aprendizaje y las relaciones en el aula que a las relaciones puramente personales. Los jóvenes de mayor edad son, asimismo, los que tienen más probabilidades de incurrir en comportamientos inadecuados.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Octubre 2018, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 463.7 KB

Español
3 p, 127.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > CRiEDO (Centre de Recerca i Estudis pel Desenvolupament Organitzatiu)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2018-11-23, darrera modificació el 2023-11-23



   Favorit i Compartir