Primer mètode fotoquímic per preparar polibenzoxazines en dissolució aquosa a temperatura ambient
Salabert Sabaté, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Sebastián Pérez, Rosa Maria (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Marquet, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Títol variant: Primer método fotoquímico para preparar polibenzoxazinas en disolución acuosa a temperatura ambiente
Títol variant: First photochemical method to prepare polybenzoxazines in solution at room temperature
Data: 2019
Resum: Les polibenzoxazines són polímers que habitualment es preparen per escalfament dels monòmers a temperatures bastant elevades. No obstant, aquest procés implica un gran cost energètic. Per això, des del Departament de Química de la UAB s'ha ideat un nou mètode de preparació basat en la irradiació dels monòmers amb llum en dissolució aquosa i a temperatura ambient. Aquest mètode pioner dóna resultats molt similars a els del mètode tèrmic però encara queden per superar alguns obstacles.
Resum: Las polibenzoxazinas son polímeros que habitualmente se preparan por calentamiento de los monómeros a temperaturas bastante elevadas. No obstante, este proceso implica un gran coste energético. Por esto, desde el Departamento de Química de la UAB se ha ideado un nuevo método de preparación basado en la irradiación de los monómeros con luz en una disolución acuosa y a temperatura ambiente. Este método pionero da resultados muy similares a los del método térmico aunque aún quedan obstáculos que superar.
Resum: Polibenzoxazines are polymers usually prepared by heating benzoxazine monomers at high temperatures. However, this process represents a high energetic cost. That's why the UAB Chemistry Department have created a new method of preparation based on the irradiation of benzoxazine monomers with light in an aqueous solution at room temperature. With this method similar results are obtained when comparing to the thermic method even though there are still some challenges to overcome.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Gener 2019, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 450.1 KB

Español
3 p, 229.8 KB

English
3 p, 228.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències > Grup d'Electroquímica, Fotoquímica i Reactivitat Orgànica (GEFRO)
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2019-02-04, darrera modificació el 2022-11-09



   Favorit i Compartir