Home > Course materials > Course guides > Anàlisi i Control de Qualitat dels Aliments |
Additional title: | Food Analysis and Quality Control |
Additional title: | Análisis y Control de Calidad de los Alimentos |
Date: | 2019-20 |
Abstract: | L'assignatura d'Anàlisi i Control de Qualitat dels Aliments està estretament relacionada amb Sistemes de Qualitat i Eines de Gestió Mediambiental que també pertany a la matèria Gestió de la Qualitat. Aquesta assignatura té com a finalitat proporcionar a l'estudiant els fonaments i els coneixements necessaris per la selecció dels paràmetres de qualitat dels aliments i de les tècniques analítiques per aplicar al control de qualitat dels aliments incloent les anàlisis físico-químiques, microbiològiques i sensorials. Per això és molt important que coneguin la composició i característiques del aliments, així com diferents aspectes de la química dels aliments relacionats amb la transformació, conservació i emmagatzematge dels aliments, coneixements que estan recollits a les assignatures de Productes Alimentosos i de Química dels Aliments. Objectius de l'assignatura: - Introduir l'estudiant en els conceptes bàsics d'Anàlisi i Control de Qualitat dels Aliments. - Conèixer les anàlisis físiques, químiques i sensorials més importants emprades en el control de qualitat dels aliments i entendre el seu fonament. - Conèixer i ser capaç d'associar els diferents tipus d'anàlisis a realitzar en els aliments (fisicoquímiques, microbiològiques i sensorials) en base a les seves característiques particulars, de composició i de conservació. 1 - Ser capaç de seleccionar les tècniques analítiques més adients per al control de qualitat dels aliments en base als diferents mètodes estudiats, les necessitats de la indústria i/o l'administració. - Saber interpretar el significat dels resultats obtinguts en les anàlisis realitzades. |
Abstract: | La asignatura de Análisis y Control de Calidad de los Alimentos está estrechamente relacionada con Sistemas de Calidad y Herramientas de Gestión Medioambiental que también pertenece a la materia Gestión de la Calidad. Esta asignatura tiene como finalidad proporcionar al estudiante los fundamentos y los conocimientos necesarios para la selección de los parámetros de calidad de los alimentos y de las técnicas analíticas para aplicar al control de calidad de los alimentos incluyendo los análisis físico-químicos, microbiológicos y sensoriales. Por eso es muy importante que conozcan la composición y características de los alimentos, así como diferentes aspectos de la química de los alimentos relacionados con la transformación, conservación y almacenamiento de los alimentos, conocimientos que están recogidos a las asignaturas de Productos Alimenticios y de Química de los Alimentos. Objetivos de la asignatura: - Introducir al estudiante en los conceptos básicos de Análisis y Control de Calidad de los Alimentos. - Conocer los análisis físicos, químicos y sensoriales más importantes empleados en el control de calidad de los alimentos y entender su fundamento. - Conocer y ser capaz de asociar los diferentes tipos de análisis a realizar en los alimentos (fisicoquímicos, microbiológicos y sensoriales) en base a sus características particulares, de composición y de conservación. 1 - Ser capaz de seleccionar las técnicas analíticas más adecuadas para el control de calidad de los alimentos en base a los diferentes métodos estudiados, las necesidades de la industria y/o la administración. - Saber interpretar el significado de los resultados obtenidos en los análisis realizados. |
Rights: | Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. |
Language: | Català, anglès, castellà |
Studies: | Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925] |
Study plan: | Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974] |
Document: | Objecte d'aprenentatge |
Català 6 p, 111.1 KB |
Anglès 6 p, 110.1 KB |
Castellà 6 p, 110.4 KB |