Filosofia de la Cultura [100028]
Cirera Izquierdo, Joan Carles
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Additional title: Philosophy of Culture
Additional title: Filosofía de la Cultura
Date: 2019-20
Abstract: El terme cultura és, sovint, un calaix de sastre on s'inclouen manifestacions pròpies i d'altres més indefinides que, pel seu caràcter, cal tipificar en altres camps del coneixement. Sense voler ser exhaustius intentarem redefinir històricament i filosòfica l'espai on es legitima la seva presencia, així com, el procés mitjançant el qual l'individu transforma la condició merament biològica en matèria específicament cultural. A partir d'aquí, examinarem les reflexions d'alguns pensadors que han analitzat què és , a què anomenem i sota quines condicions es fa palesa aquesta manifestació. També abordarem la relació que hi mantenim, a fi de permetre'ns situar el problema en les seves coordenades actuals. El primer bloc del curs es desenvoluparà sota la forma de classes a càrrec del professor. El programa del segon bloc es compondrà a partir de les propostes articulades més avall i recollides , en forma de treball escrit i exposició oral, pel conjunt dels estudiants. Cada proposta d'aquesta segona part es conforma, avaluativament, en forma de ponència de Congrés. Els primers dies de classe s'especificaran tots els detalls i es contestaran els dubtes suscitats. 1.
Abstract: El término cultura es, a menudo, un cajón de sastre en el que se incluyen manifestaciones propias y otras más indefinidas que, por su carácter, habría de tipificar en diversos campos del conocimiento. Sin querer ser exhaustivos, intentaremos redefinir histórica y filosóficamente el espacio en el cual se legitima su presencia, así como, el proceso mediante el cual el individuo transforma su condición meramente biológica en materia específicamente cultural. A partir de aquí, examinaremos las reflexiones de algunos pensadores que han analizado que es, a que llamamos y bajo qué condiciones se hace evidente esta manifestación. También abordaremos la nuestra propia inserción dentro de ella, a fin de permitirnos situar el problema en sus justas coordenadas. El primer bloque del curso se desarrollará a partir de clases a cargo del docente. El segundo bloque se estructurará a partir de las propuestas articuladas, en forma escrita y exposición oral, por el conjunto de los alumnos . Cada propuesta de esta segunda parte se conforma, evaluativamente, en forma de ponencia de Congreso. En los primeros días de clase se especificaran todos los detalles y se contestaran las posibles dudas, suscitadas por esta breve enunciación.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Humanitats [2502758]
Study plan: Grau en Humanitats [1139]Català
6 p, 108.6 KB

Anglès
6 p, 107.0 KB

Castellà
6 p, 110.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-05, last modified 2019-09-20   Favorit i Compartir