Millora genètica animal [100957]
Folch, Josep M.
Sánchez Bonastre, Armando
Amills i Eras, Marcel
Ramayo-Caldas, Yuliaxis
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Genetic Improvement in Animals
Additional title: Mejora genética animal
Date: 2019-20
Abstract: La Millora Genètica Animal és una assignatura optativa de 6 ECTS que s'imparteix durant el primer semestre, dins el quart curs del Grau en Biotecnologia. L'estudiant adquirirà els coneixements teòrics i pràctics que li permetin en el seu futur professional participar en la gestió genètica, utilitzant eines moleculars i genòmiques, de poblacions d'animals domèstics, tant en els programes de conservació, de control genètic de malalties, de selecció i millora genètica i de producció biotecnològica. Els objectius formatius concrets són: - Conèixer com mesurar i quantificar la variabilitat genètica de les poblacions. - Comprendre l'herència dels caràcters quantitatius i multifactorials. - Conèixer els mètodes d'anàlisi del genoma en animals domèstics. - Adquirir coneixements de com detectar i analitzar gens que afecten a caràcters complexes i de com aplicar-los en la millora genètica animal. - Entendre i conèixer les eines bioinformàtiques d'anàlisi del genoma en animals. 1 - Entendre i conèixer les eines bioinformàtiques d'anàlisi del genoma en animals. - Introduir els coneixements per aplicar metodologies reproductives en la millora genètica animal. - Conèixer les estratègies de producció biotecnològica en espècies domèstiques.
Abstract: La Mejora Genética Animals es una asignatura optativa de 6 ECTS que se imparte durante el primer semestre, dentro del cuarto curso del Grado en Biotecnología. El estudiante adquirirá los conocimientos teóricos y prácticos que le permitan en su futuro profesional participar en la gestión genética, utilizando herramientas moleculares y genómicas, de poblaciones de animales domésticos, tanto en programas de conservación, de control genético de enfermedades, de selección y mejora genética y de producción biotecnológica. Los objetivos formativos concretos son: - Conocer como medir y cuantificar la variabilidad genética de las poblaciones. - Comprender la herencia de los caracteres cuantitativos y multifactoriales. - Conocer los métodos de análisis del genoma en animales domésticos. - Adquirir conocimientos de como detectar y analizar genes que afectan a caracteres complejos y de cómo aplicarlos en la mejora genética animal. 1 - Entender y conocer las herramientas bioinformáticas de análisis del genoma en animales. - Introducir los conocimientos para aplicar metodologías reproductivas en la mejora genética animal. - Conocer las estrategias de producción biotecnológica en especies domesticas.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Biotecnologia [2500253]
Study plan: Grau en Biotecnologia [815]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 109.4 KB

Anglès
6 p, 105.9 KB

Castellà
6 p, 106.6 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2019-07-12, last modified 2023-01-28



   Favorit i Compartir