Medicina i Cirurgia d'Èquids [102620]
José Cunilleras, Eduard
Miró Roig, Jordi
Peña Giménez, Maria Teresa
Prades Robles, Marta
Añor Torres, Sònia
Troya Portillo, Lucas
Climent Cot, Frederic
Gascón Bayarri, Eduard
Armengou Ruiz, Lara
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Equine Medicine and Surgery
Additional title: Medicina y Cirugía de Équidos
Date: 2019-20
Abstract: L'assignatura de Medicina i Cirurgia d'Èquids és una assignatura obligatòria de quart curs que introdueix l'estudiant en el coneixement de les malalties de tractament mèdic i quirúrgic més comunes dels èquids, des d'una perspectiva integradora i clínica. Ensenya les bases de les afeccions mèdiques, d'alimentació, de maneig, i de patologia de la reproducció en els èquids. Els objectius formatius de l'assignatura són: Comprendre els conceptes bàsics i la metodologia utilitzada en el estudi de les malalties més freqüents 1 Comprendre els conceptes bàsics i la metodologia utilitzada en el estudi de les malalties més freqüents dels èquids d'origen mèdic, alimentari, ambiental o de maneig Comprendre els mecanismes patogènics, que seran la base per a la correcta comprensió i interpretació de les diferents malalties dels èquids de tractament mèdic, quirúrgic o de patologia de la reproducció. Fer diagnòstics diferencials a partir dels signes i les lesions observables en els animals. Conèixer les bases de la fluïdoteràpia i tractaments d'urgència aplicades als cavalls en situacions clíniques. Elaborar un pla terapèutic mèdic i/o quirúrgic adaptat a cada cas. Elaborar un programa de prevenció de les malalties de tractament mèdic, quirúrgic o de patologia de la reproducció Aquesta assignatura inclou activitats realitzades en anglès, identificades en aquesta guia docent com a DA (Docència Anglès). Un dels dos grups de teoria rebrà la majoria de la docència teòrica en anglès, i l'altre grup rebrà aproximadament 10% de la docència en anglès i tota la resta en català/castellà.
Abstract: La asignatura de Medicina y Cirugía de Équidos es una asignatura obligatoria de cuarto curso que introduce al estudiante en el conocimiento de las enfermedades de tratamiento médico y quirúrgico más comunes de los équidos, desde una perspectiva integradora y clínica. Enseña las bases de las afecciones médicas, de alimentación, de manejo, y de patología de la reproducción en los équidos. Los objetivos formativos de la asignatura son: Comprender los conceptos básicos y la metodología utilizada en el estudio de las enfermedades más 1 Comprender los conceptos básicos y la metodología utilizada en el estudio de las enfermedades más frecuentes de los équidos de origen médico, alimentario, ambiental o de manejo Comprender los mecanismos patogénicos, que serán la base para la correcta comprensión e interpretación de las diferentes enfermedades de los équidos de tratamiento médico, quirúrgico o de patología de la reproducción. Hacer diagnósticos diferenciales a partir de los signos y las lesiones observables en los animales. Conocer las bases de la fluidoterapia y tratamientos de urgencia aplicadas a los caballos en situaciones clínicas. Elaborar un plan terapéutico médico y / o quirúrgico adaptado a cada caso. Elaborar un programa de prevención de las enfermedades de tratamiento médico, quirúrgico o de patología de la reproducción Esta asignatura incluye actividades realizadas en inglés, identificadas en esta guía docente como DA ( Docencia Inglés). Uno de los dos grupos de teoría recibirá la mayor parte de la docencia teórica en inglés, y el otro grupo recibirá aproximadamente 10% de la docencia en inglés y todo lo demás en catalán / castellano.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Veterinària [2502445]
Study plan: Grau en Veterinària [955]Català
9 p, 119.9 KB

Anglès
9 p, 118.6 KB

Castellà
9 p, 119.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2020-10-31   Favorit i Compartir