Immunologia Mèdica [102928]
Pujol Borrell, Ricardo
Vives Pi, Marta
Calle Martín, Óscar de la
Delgado de la Poza, Juan Francisco
Martinez Caceres, Eva Maria
Juarez Rubio, Candido
Hernández González, Manuel
Amengual Guedan, Maria Jose
Teniente Serra, Aina
Martinez Martinez, Laura
Moga Naranjo, Maria Esther
Colobrán Oriol, Roger
Martínez Gallo, Mónica
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Medical Immunology
Additional title: Inmunología Médica
Date: 2019-20
Abstract: 1) Assolir el coneixement essencial dels elements moleculars, cel·lulars, anatòmics i del funcionament del sistema immunitari (SI) a l'individu sa. 2) Conèixer de forma general el paper del sistema immunitari en els següents processos patològics: a. Infeccions b. Al·lèrgies i mecanismes d'hipersensibilitat en general c. Malalties autoimmunitàries i altres malalties immunomediades d. Immunodeficiències e. Immunologia tumoral i malalties paraneoplàssiques immunomediades f. Trasplantament i rebuig 3) Comprendre els mecanismes d'actuació de les teràpies de base immunològica (vacunes, immunosupressors, immunoteràpia, . . ) 4) Conèixer i entendre les proves diagnòstiques i estudis que tenen valor diagnòstic per a les patologies en les quals el sistema immunitari hi està involucrat.
Abstract: 1) Alcanzar el conocimiento esencial de los elementos moleculares, celulares, anatómicos y del funcionamiento del sistema inmunitario (SI) en el individuo sano. 2) Conocer de forma general el papel del sistema inmunitario en los siguientes procesos patológicos: a. infecciones, b. alergias y mecanismos de hipersensibilidad en general, c. enfermedades autoinmunitarias y otras enfermedades inmunomediadas, d. inmunodeficiencias, e. inmunología tumoral y enfermedades paraneoplásicas inmunomediadas, f. trasplante y rechazo. 3) Comprender los mecanismos de actuación de las terapias de base inmunológica (vacunas, inmunosupresores, inmunoterapia…). 4) Conocer y entender las pruebas diagnósticas y estudios con valor diagnóstico para las patologías en las que el sistema inmunitario está involucrado.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Medicina [2502442]
Study plan: Grau en Medicina [1192]Català
6 p, 111.8 KB

Anglès
6 p, 107.1 KB

Castellà
6 p, 110.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-12, last modified 2021-07-16   Favorit i Compartir