Fisiologia [102633]
Fernández Gimeno, Ester
Vergara Esteras, Patri
Martín Ibáñez, Maite
Palacio Cornide, Jose Ramon
Férez Roig, Tomás
Casabella Ramon, Sergi
Costa, Gloria
Berdun Marin, Sergio
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Physiology
Additional title: Fisiología
Date: 2019-20
Abstract: L' objectiu de l' assignatura és que l'estudiant conegui les funcions dels diferents organs i sistemes i sigui capaç d'entendre i explicar com funcionen tots ells coordinadament davant els reptes a que oridnàriament estan exposats els animals. Els objectius concrets són que l'estudiant conegui: 1 1 - Les funcions de la sang, l'hemostàsia, l'hemodinàmia i la regulació del sistema cardiovascular. 2 - Les funcions del sistema respiratori i del sistema renal i la seva relació amb la regulació del pH dels líquids fisiològics i l'equilibri hidroelectrolític. 3 - Les funcions del sistema endocrí com a regulador del metabolisme energètic i intermediari i de les adaptacions de l'organisme a mig i llarg termini. 4 - La funció reproductora en mascles i femelles i la seva regulació. 5 - La funció digestiva i les adaptacions del sistema digestiu als condicionants dietètics i la presència de microbiota. 6 - El sistema immune, la tolerància de les estructures pròpies i les respostes defensives innates i adaptatives de l'organisme. Aquesta assignatura ha d'aconseguir establir les bases per detectar, valorar, entendre i tractar les situacions patològiques a les que el veterinari clínic s'enfronta en la seva activitat professional. També ha de ser la base per entendre conceptes que s'explicaran posteriorment, com per exemple els relacionats l'alimentació, la nutrició i la producció animals.
Abstract: El objetivo de la asignatura es que el estudiante conozca las funciones de los diferentes órganos y sistemas y sea capaz de entender y explicar cómo funcionan todos ellos coordinadamente ante los retos a que oridnàriament están expuestos los animales. Los objetivos concretos son que el estudiante conozca: 1 - Las funciones de la sangre, la hemostasia, la hemodinamia y la regulación del sistema cardiovascular. 1 2 - Las funciones del sistema respiratorio y del sistema renal y su relación con la regulación del pH de los líquidos fisiológicos y el equilibrio hidroelectrolítico. 3 - Las funciones del sistema endocrino como regulador del metabolismo energético y de intermediario de las adaptaciones del organismo a medio y largo plazo. 4 - La función reproductora en machos y hembras y su regulación. 5 - La función digestiva y las adaptaciones del sistema digestivo a los condicionantes dietéticos y la presencia de microbiota. 6 - El sistema inmune, la tolerancia de las estructuras propias y las respuestas defensivas innatas y adaptativas del organismo. Esta asignatura ha de establecer las bases para detectar, valorar, entender y tratar las situaciones patológicas en las que el veterinario clínico se enfrenta en su actividad profesional. También debe ser la base para entender conceptos que se explicarán posteriormente, como por ejemplo los relacionados la alimentación, la nutrición y la producción animales.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà.
Studies: Veterinària [2502445]
Study plan: Graduat o Graduada en Veterinària [955]Català
9 p, 123.0 KB

Anglès
9 p, 120.7 KB

Castellà
9 p, 121.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2019-07-19, last modified 2020-02-29   Favorit i Compartir