English Language Assistantship Programmes as Municipal Public Policy : a case study
Jurado Gómez, Glòria
Codó, Eva, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Anglesa i de Germanística)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Fecha: 2019
Descripción: 39 pag.
Resumen: Although the English Language Assistantship Programme (ELAP) is being implemented throughout all Spain in state-funded and private schools, its intrusion in the public policy arena at a local level is unprecedented. The present dissertation focuses on a case study of ELAP implemented by a local government in a small city in Catalonia. Following a public policy analysis, it studies the language ideologies framing the programme throughout the policy cycle. More specifically, it discusses (i) its incorporation Into agenda setting; (ii) the design of the policy; and (iii) its implementation. The analysis reveals that ELAP responds to the English Fever present in our society, articulated through three reinforcing ideologies. These (English) language ideologies shaping ELAP correspond to English necessitation, selfdeprecation and externalization. This paper provides new insight into the spread of ELAP into the local political arena and highlights the unskilled and undetermined nature of the job.
Resumen: El Programa d' Auxiliars de Conversa en Anglès s'implementa a tota Espanya en centres públic i privats. No obstant, en aquests darrers anys hi ha hagut una intrusió en l'àmbit de les polítiques públiques a nivell local sense precedents. Aquest TFG es centra en un estudi de cas d'un d'aquests programes dut a terme a nivell local pel govern municipal en un municipi de Catalunya. L'anàlisi d'aquesta política pública a nivell local s'ha dut a terme seguint el cicle de la política pública, i intentant identificar en cada etapa les ideologies presents. En concret, l'estudi s'ha centrat en les següents etapes: (i) incorporació a l'agenda política; (ii) el disseny de la política pública; i (iii) la seva implementació. L'estudi ha posat de manifest que la seva incorporació a l'agenda política es deu en gran part a l'obsessió creixent per l'anglès que s'articula a través de tres ideologies del Ilenguatge. Aquestes són, la percepció de l'anglès com una necessitat, el convenciment sobre el baix nivell d'anglès en la nostra societat i I 'externalització de I 'anglès com una llengua pertanyent únicament als nadius.
Resumen: El Programa de Auxiliares de Conversación en Inglés es implementado en toda España en centros públicos y privados. No obstante, en estos últimos años ha habido una intrusión en el ámbito de las políticas púbticas a nivel local sin precedentes. Este TFG se centra en un estudio de caso de uno de estos programas implementados a nivel local en un municipio de Cataluña, El análisis de esta política pública sigue el ciclo de la misma, e intenta identificar las ideologías sobre el lenguaje que han influido tanto en su concepción como en su diseño e implementación. E] estudio ha puesto de manifiesto que su incorporación en la agenda política se debe en gran medida a la creciente obsesión por el inglés y que se articula en torno a tres ideologías del lenguaje. Estas son la percepción del ingles como una necesidad el convencimiento del bajo nivel de inglés a nivel en nuestra Sociedad y la externalización del inglés como una lengua perteneciente únicamente a los nativos.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Anglès
Titulación: Estudis anglesos [2500245]
Plan de estudios: Grau en Estudis Anglesos [801]
Documento: Treball final de grau ; Text
Materia: Language assistantship ; Language ideology ; Native speakers ; Public policy ; Language policy planning



39 p, 907.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Filosofía y Letras. TFG

 Registro creado el 2019-07-19, última modificación el 2022-03-05



   Favorit i Compartir