Arquitectura de microservicios en un sistema de reserva de hoteles
Espinosa Ibáñez, Marc
Diaz-Chito, Katerine, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Microserveis architecture in a reservation system d'hotels
Títol variant: Arquitectura de microserveis en un sistema de reserva d'hotels
Data: 2019-07-01
Resum: En este artículo se presenta el proceso realizado para construir un sistema de reserva de hoteles hecho con la arquitectura de microservicios. La finalidad es crear un sistema bien implementado para poder comparar las características de éste con las que suele tener una aplicación monolítica. El resultado de este proyecto, de-termina que ninguna de las dos estructuras es mejor una ante la otra, ya que la necesidad que tenga el cliente con la aplicación va a determinar cual escoger y cual descartar. En el caso de ser una aplicación muy pequeña sin perspectiva de un crecimiento en el futuro ni modificaciones, la elección más óptima es una estructura monolítica. Por el contrario, si la previsión es añadir más funcionalidades y adaptaciones con otros sistemas, la decisión es la arquitectura en microservicios. El motivo es que con la primera arquitectura los costes en todos los sentidos son bajos y se implementa de una forma más rápida a corto plazo, y con la segunda pasa justamente lo contrario. Por tanto, la mejor manera de sacar el máximo rendimiento a los microservicios es en grandes aplicaciones, ya que todo esfuerzo y coste realizado desde el principio va a permitir traducirlo directamente en beneficios en un futuro.
Resum: The next article presents the process followed for the construction of a booking hotel system made with the microservices architecture. The final goal is to achieve a well-implemented system that will allow us to com-pare its physiognomies with the ones that use to have a simple monolithic system. To conclude, the final result of this project determines that any structure is useful; thus, both will depend on the necessity of the customer. On the one hand, if we are asked for a small application without growing perspective and any modifications, the best option is a monolithic architecture. On the other hand, if we forecast to add more features and updates with other adaptations, we are choosing the microservices structure. The main reason is about general costs. While we have low cost and faster implementation in the first architecture, we have different properties in the second structure. All in all, the best way to achieve the maximum profit by using microservices is in big appli-cations due to the high future earnings that we will get after the effort expended.
Resum: En aquest article es presenta el procés realitzat per a construir un sistema de reserves d'hotels fet amb l'arquitectura de microservicios. La finalitat és crear un sistema ben implementat per poder comparar les característiques d'aquest amb les que sol tenir una aplicació monolítica. El resultat d'aquest projecte, de-acaba que cap de les dues estructures és millor una davant l'altra, ja que la necessitat que tingui el client amb l'aplicació va a determinar com escollir i qual descartar. En el cas de ser una aplicació molt petita sense perspectiva d'un creixement en el futur ni modificacions, l'elecció més òptima és una estructura monolítica. Per contra, si la previsió és afegir més funcionalitats i adaptacions amb altres sistemes, la decisió és l'arquitectura en microservicios. El motiu és que amb la primera arquitectura els costos en tots els sentits són baixos i s'implementa d'una forma més ràpida a curt termini, i amb la segona passa justament el contrari. Per tant, la millor manera de treure el màxim rendiment als microservicios és en grans aplicacions, ja que tot esforç i cost realitzat des del principi va a permetre traduir directament en beneficis en un futur.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Enginyeria del Software
Matèria: Microserveis ; Endpoint ; Servei ; Modul ; Monolític ; Arquitectura ; Microservicios ; Servicio ; Modulo ; Monolítico ; Microservices ; Enpoint ; Service ; Module ; Monolithic ; Architecture



10 p, 1.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2019-08-27, darrera modificació el 2024-05-18



   Favorit i Compartir