Metodologia de Recerca Aplicada en Psicologia Clínica i de la Salut [43873]
Granero, Roser
Doval Dieguez, Eduardo
Losilla Vidal, Josep Maria
Portell Vidal, Mariona
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Títol variant: Methodology of Applied Research in Clinical and Health Psychology
Títol variant: Metodología de Investigación Aplicada en Psicología Clínica y de la Salud
Data: 2019-20
Resum: L'objectiu d'aquest mòdul és que l'estudiant adquireixi els coneixements necessaris per dur a terme el disseny d'una investigació empírica o teòrica en l'àmbit de la psicologia clínica i de la salut, així com per aplicar el mètode científic a la pràctica professional. S'aprèn a formular preguntes rellevants, a definir adequadament objectius i hipòtesis de recerca, i a discriminar quins mètodes i dissenys d'investigació són més adequats en funció d'aquests objectius i hipòtesis. Es presenten també els diferents tipus de mostreig que s'apliquen en la investigació en psicologia clínica i de la salut, així com el càlcul de la grandària mostral mínima per aconseguir adequada potència estadística. Així mateix, es desenvolupen les habilitats relatives a la gestió, anàlisi i interpretació de les dades, i també les relacionades amb la recerca, selecció, lectura crítica i síntesi de la informació rellevant per dur a terme investigacions i actuar professionalment. Finalment, els estudiants aprenen a identificar i a discutir les implicacions sanitàries, metodològiques i tècniques de la investigació, així com les seves repercussions sobre l'actuació professional i sobre el progrés del coneixement científic.
Resum: El objetivo de este módulo es que el estudiante adquiera los conocimientos necesarios para llevar a cabo el diseño de una investigación empírica o teórica en el ámbito de la psicología clínica y de la salud, así como para aplicar el método científico en la práctica profesional. Se aprende a formular preguntas relevantes, a definir adecuadamente objetivos e hipótesis de investigación, y a discriminar qué métodos y diseños de investigación son más adecuados en función de dichos objetivos e hipótesis. Se presentan también los diferentes tipos de muestreo que se aplican en la investigación en psicología clínica y de la salud, así como el cálculo del tamaño muestral mínimo para asegurar adecuada potencia estadística. Asimismo, se desarrollan las habilidades relativas a la gestión, análisis e interpretación de los datos, y también las relacionadas con la búsqueda, selección, lectura crítica y síntesis de la información relevante para llevar a cabo investigaciones y actuar profesionalmente. Por último, los estudiantes aprenden a identificar y discutir las implicaciones sanitarias, metodológicas y técnicas de la investigación, así como sus repercusiones sobre la actuación profesional y sobre el progreso del conocimiento científico.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut [4316222]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut [1379]
Document: Objecte d'aprenentatgeCatalà
6 p, 113.2 KB

Anglès
6 p, 112.0 KB

Castellà
6 p, 113.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2019-09-09, darrera modificació el 2023-02-01   Favorit i Compartir