Big Data i Food Retail : propostes Big Data per a un supermercat internacional
Cesáreo Romero, Ingrid
Valli Casado, Anna Beatriz, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Additional title: Big Data y Food Retail : propuestas Big Data para un supermercado internacional
Additional title: Big Data and Food Retail : Big Data proposals for an international supermarket
Date: 2019
Description: 98 pag.
Abstract: El Big Data és el punt de partida de les empreses per millorar l'experiència de compra dels seus clients. Les organitzacions reben diàriament grans quantitats de dades que han de gestionar i emmagatzemar adequadament per aconseguir un avantatge competitiu real. El Big Data s'ha convertit en un actor més dins dels mercats. Els reptes i dificultats del Big Data com els perfils professionals, el gran volum de dades o la multi-estructuració d'aquestes dades ha suposat que l'anàlisi de la informació sigui complexa i requereixi de tecnologies i perfils laborals concrets. El Big Data és la ultima revolució tecnològica i combinar-la amb l'ús d'estratègies de màrqueting concretes suposa per l'organització un avantatge econòmic i social en qualsevol àmbit. Aquest document proposa diferents aplicacions que fan ús de les tecnologies Big Data per recollir dades i transformar-les en coneixement per a les empreses. La revolució de les dades és una realitat vigent i mitjançant l'anàlisi de les oportunitats econòmiques que presenta la innovació basada en dades es descriuran diferents alteratives a la recopilació de dades actuals per articular estratègies orientades a millorar l'experiència de compra dels consumidors.
Abstract: El Big Data es el punto de partida de las empresas para mejorar la experiencia de compra de sus clientes. Las organizaciones reciben diariamente grandes cantidades de datos que deben gestionar y almacenar adecuadamente para conseguir una ventaja competitiva real. El Big Data se ha convertido en un actor más dentro de los mercados. Los retos y dificultades del Big Data como los perfiles profesionales, el gran volumen de datos o la multi-estructuración de estos datos ha supuesto que el análisis de la información sea compleja y requiera de tecnologías y perfiles laborales concretos. El Big Data es la última revolución tecnológica y combinarla con el uso de estrategias de marketing concretas supone para la organización una ventaja económica y social en cualquier ámbito. Este documento propone diferentes aplicaciones que hacen uso de las tecnologías Big Data para recoger datos y transformarlos en conocimiento para las empresas. La revolución de los datos es una realidad vigente y mediante el análisis de las oportunidades económicas que presenta la innovación basada en datos se describirán diferentes alterativas a la recopilación de datos actuales para articular estrategias orientadas a mejorar la experiencia de compra de los consumidores.
Abstract: Big Data is the starting point for companies to improve their customers' buying experience. Organizations receive daily large amounts of data that they must manage and store properly to achieve a real competitive advantage. Big Data has become an actor more in the markets. The challenges and difficulties of Big Data such as professional profiles, data volume or the multi-structure of data has meant that the analysis of information is complex and requires specific technologies and job profiles. Big Data is the latest technological revolution and combining it with the use of specific marketing strategies can give the organization an economic and social advantage in any field. This document proposes different applications that make use of Big Data technologies to collect data and transform them into knowledge for companies. The data revolution is an actual reality and by analyzing the economic opportunities presented by data-based innovation, different alternatives will be described in the collection of current data to articulate strategies aimed at improving the consumer buying experience.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català
Studies: Periodisme [2501933]
Study plan: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de recerca ; Treball final de grau ; Text
Subject: Macrodades ; Màrqueting ; Empreses Direcció i administració ; Lidl ; Big Data



98 p, 4.7 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Communication Studies. TFG

 Record created 2019-09-10, last modified 2022-05-01



   Favorit i Compartir