Obrint camí : les pioneres catalanes del fotoperiodisme
Palau Escudero, Anna
Battista, Gianluca, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Additional title: Abriendo camino : las pioneras catalanas del fotoperiodismo
Additional title: Opening path : the catalan journalism pioneers
Date: 2019
Description: 93 pag.
Abstract: Aquest treball consisteix en la realització d'un reportatge a partir de l'anàlisi de l'evolució del fotoperiodisme amb visió de gènere. Donada la poca presència de dones en l'ofici al llarg de la seva història, l'objectiu de l'estudi ha estat analitzar-ne les causes i les conseqüències. Per a fer-ho s'han realitzat entrevistes a dos de les pioneres del fotoperiodisme espanyol, així com diverses expertes i fotoperiodistes actuals. Els resultats han confirmat l'escassa presència de dones en l'ofici, i com aquestes s'han vist motles vegades discriminades per raó de gènere, encara avui.
Abstract: Este trabajo consiste en la realización de un reportaje a partir del análisis de la evolución del fotoperiodismo con visión de género. Dada la poca presencia de mujeres en el oficio a lo largo de la historia, el objetivo del estudio ha sido analizar las causas y consecuencias. Para ello se han realizado entrevistas a dos de las pioneras del fotoperiodismo español, así como diversas expertas y fotoperiodistas actuales. Los resultados han confirmado la escasa presencia de mujeres en el oficio, y como éstas se han visto muchas veces discriminadas por razón de género, todavía hoy.
Abstract: This work consists in the production of a report based on the analysis of the evolution of photojournalism with gender vision. Given the low presence of women in the profession throughout history, the aim of the study has been to analyse the causes and consequences. To this end, interviews have been conducted with two of the pioneers of Spanish photojournalism, as well as various experts and current photojournalists. The results have confirmed the low presence of women in the trade, and as women have often been discriminated against on the basis of gender, and they are still today.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Català
Studies: Periodisme [2501933]
Study plan: Grau en Periodisme [971]
Document: Treball de projecte ; Treball final de grau ; Text
Subject: Fotografia periodística ; Dones ; Feminisme ; Igualtat de gènere



93 p, 538.3 KB

24 p, 18.2 MB

19 p, 214.9 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Communication Studies. TFG

 Record created 2019-09-20, last modified 2023-02-20



   Favorit i Compartir