La evolución de la política de ciberseguridad de Canadá entre 2010 y 2018
Macuaran Ochoa, María Fernanda
Demurtas, Alessandro, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Additional title: L'evolució de la política de ciberseguretat del Canadà entre 2010 i 2018
Additional title: The evolution of Canada's cybersecurity policy between 2010 and 2018
Date: 2019
Abstract: Aquest treball analitza el desenvolupament de la política de ciberseguretat del Canadà entre el 2010 i el 2018 per ser una eina fonamental, des del punt de vista polític, econòmic, social i militar. Canadà és un dels països líders en la creació d'aquestes polítiques públiques de seguretat, que han surgit per la vulnerabilitat dels Estats davant d'atacs cibernètics; donada la seva major dependència de l'ús de mecanismes digitals, per modernitzar i administrar eficientment. De tal manera, l'objectiu del treball és estudiar l'evolució de les estratègies canadenques de seguretat cibernètica. Analitzeu la seva estructura bàsica, els seus objectius principals i els seus elements rellevants. A més, s'examinaran les mesures complementàries que s'haurien de posar en pràctica per estimar-ne la postura en relació amb la ciberseguretat, determinant els resultats de la política i la influència canadenca sobre el tema, en el sistema internacional.
Abstract: El presente trabajo analiza el desarrollo de la política de ciberseguridad de Canadá, entre 2010 y 2018, por ser una herramienta fundamental, desde el punto de vista político, económico, social y militar. Canadá es uno de los países líderes en la creación de estas políticas públicas de seguridad, que han surgido por la vulnerabilidad de los Estados ante ataques cibernéticos; dada su mayor dependencia del uso de mecanismos digitales, para modernizarse y administrar eficientemente. De tal manera, el objetivo del trabajo es estudiar la evolución de las estrategias canadienses de seguridad cibernética. Se analiza su estructura básica, sus objetivos principales y actores relevantes. Además, se examinan las medidas complementarias que han implementado, para estimar su postura en relación a la ciberseguridad, determinando los resultados de la política y la influencia canadiense sobre el tema, en el sistema internacional.
Abstract: The following paper analyzes the development of Canada's cybersecurity policy between the years 2010 and 2018, for being a fundamental tool from a political, economic, social and military perspective. Canada is one of the leading countries in the creation of these public security policies, which have emerged due to the vulnerability of States towards cyber attacks; given their increasing dependence on the use of digital mechanisms, to update and govern themselves efficiently. Hence, the objective of this work is to study the evolution of Canadian cybersecurity strategies, as well as its main structure, main objectives and relevant actors. Furthermore, the complementary measures that have been implemented are examined to estimate Canada's position in relation to cybersecurity, determining the results of their policy and their influence on the issue on the international system.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà.
Studies: Ciència política i gestió pública [2500259]
Study plan: Graduat o Graduada en Ciència Política i Gestió Pública [818]
Document: bachelorThesis ; Text
Subject: Política pública ; Seguretat cibernètica ; Estratègia de ciberseguretat ; Sistema Internacional ; Ciberespai ; Seguridad cibernética ; Estrategia de ciberseguridad ; Ciberespacio ; Public policy ; Cyber security ; Strategies of cyber security ; International System ; CyberspaceTFG
24 p, 565.1 KB

Resum executiu
4 p, 114.1 KB

Pòster
1 p, 76.2 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > Faculty of Political Science and Sociology

 Record created 2019-10-11, last modified 2019-12-21   Favorit i Compartir