Educational expansion and early marriage in India : time and regional trends
Chager Navarro, Sonia
Garcia Roman, Joan
López Gay, Antonio
Esteve, Albert

Additional title: Expansió de l'educació i el matrimoni precoç a l'Índia : el temps i les tendències regionals
Additional title: Expansión de la educación y el matrimonio precoz en la India : el tiempo y las tendencias regionales
Imprint: Bellaterra : Centre d'Estudis Demogràfics, 2010
Description: 44 pag.
Abstract: In India, the prevalence of adolescent marriages has been declining modestly over the last decades. Moreover, with regards to education, the country has made considerable progress towards universal literacy and raising schooling participation. Thus, in this article we aim to examine to what extent educational expansion explains the delay in the age at first marriage. Firstly, we will document social, regional, and time trends of Indian marriage prevalence at younger ages between 1983 and 2004. Secondly, a multilevel analysis will be conducted so as to investigate demographic trends at two levels of disaggregation: regional and individual. Thus, the universality of the changes that have been taking place as well as the relationship between the educational expansion and the delay in the age at first marriage will be illustrated. The analysis is based on Labour force survey microdata for India (1983, 1987, 1993, 1999 and 2004) made available by the Integrated Public Use of Microdata Series International Project (IPUMSi). Consistent with previous studies, there is no sign of a retreat from marriage over time, although a delay in the age at first marriage is noted. Among women, we observe a steady and spatially homogenous decline in the proportion of ever married at younger ages (15-19) over time. Among men, the decline is less pronounced and concentrated at the age group 20-24. In general, educational expansion does seem to explain a great deal of the marriage postponement taking place in India.
Abstract: A l'Índia, la prevalença de matrimonis adolescents ha disminuït lleugerament en les últimes dècades. D'altra banda i, pel que fa a l'educació, el país ha fet progressos considerables en la consecució de l'alfabetització universal i en l'augment de l'assistència de nens i nenes a l'escola. A l'article s'examina en quina mesura l'expansió educativa explica el retard a l'edat de la primera unió. Per això: 1) documentem les pautes socials, regionals, i temporals de la prevalença del matrimoni en aquest país, a edats joves, entre 1983 i 2004; 2) es du a terme un anàlisi multinivell amb la finalitat d'investigar les tendències demogràfiques en dos nivells de desagregació: regional i individual. Il·lustrem així la universalitat dels canvis que han tingut lloc, juntament amb la relació entre l'expansió de l'educació i el retard en l'edat a la primera unió. L'anàlisi es basa en les microdades de l'Enquesta sobre la Força Laboral per a l'Índia (1983, 1987, 1993, 1999 i 2004) posats a disposició pel Integrated Public Use of Microdata Series International Project (IPUMSi). D'acord amb estudis anteriors, no hi ha senyals que indiquin la disminució del matrimoni com a institució social, encara que el que sí que s'observa és un retard en l'edat a la primera unió. Entre les dones, es nota una disminució constant i homogènia i, especialment en la proporció d'alguna vegada casades a edats més joves (15-19). Entre els homes, la caiguda és menys pronunciada i es concentra en el grup d'edat 20-24. En general, l'expansió educativa sembla explicar gran part de la postergació a l'edat al matrimoni a l'Índia.
Abstract: En India, la prevalencia de matrimonios adolescentes ha disminuido ligeramente en las últimas décadas. Por otra parte, en lo que respecta a la educación, el país ha hecho progresos considerables hacia la alfabetización universal. En este artículo nos proponemos examinar en qué medida la expansión educativa explica el retraso en la edad a la primera unión. Por ello: 1) documentamos las pautas sociales, regionales, y temporales de la prevalencia del matrimonio indio a edades más jóvenes, entre 1983 y 2004; 2) se realiza un análisis multinivel para investigar las tendencias demográficas en dos niveles de desagregación: regional e individual. Ilustramos así la universalidad de los cambios que han tenido lugar y la relación entre la expansión educativa y el retraso en la edad a la primera unión. El análisis se basa en los microdatos de la encuesta sobre la Fuerza Laboral para India (1983, 1987, 1993, 1999 y 2004), puestos a disposición por el Integrated Public Use of Microdata Series International Project (IPUMSi). De acuerdo con estudios anteriores, no hay señales que indiquen una disminución del matrimonio como institución social, aunque sí se observa un retraso en la edad a la primera unión. Entre las mujeres, se nota una disminución constante y homogénea espacialmente en la proporción de alguna vez casadas a edades más jóvenes (15-19). Entre los hombres, la caída es menos pronunciada y se concentra en el grupo de edad 20-24. En general, la expansión educativa parece explicar gran parte de la postergación en la edad al matrimonio en India.
Note: El treball fou presentat, en format pòster, a la Population Association of America-PAA 2010 Annual Meeting. Dallas (EUA), del 15 al 17 d'abril de 2010.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Anglès
Series: Papers de demografia (Centre d'Estudis Demogràfics) ; 373
Document: Working paper
Subject: Family ; Union formation ; Marriage ; Education ; India ; Youth ; Família ; Matrimoni ; Educació ; Índia ; Joves ; Familia ; Matrimonio ; Educación ; Jóvenes



44 p, 3.8 MB

The record appears in these collections:
Research literature > UAB research groups literature > Research Centres and Groups (research output) > Social and Legal Sciences > Centre for Demographic Studies (CED-CERCA)
Research literature > Working papers

 Record created 2020-04-01, last modified 2022-11-21



   Favorit i Compartir