Microbiologia i Parasitologia [103267]
Ferrer Bermejo, David
Abarca Salat, Ma. Lourdes
Bragulat Arara, Maria Rosa
Cabañes Sáenz, Francisco Javier
Castellà Espuny, Joaquín
Castella Gómez, Gemma
Ortuño Romero, Ana Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Títol variant: Microbiology and Parasitology
Títol variant: Microbiología y Parasitología
Data: 2020-21
Resum: Es tracta d'una assignatura de primer curs de caràcter bàsic en la que l'estudiant haurà d'adquirir els coneixements teòrics que li permetran saber les tècniques i mètodes bàsics per estudiar els microorganismes i paràsits, les estructures, l'organització, la genètica i el creixement microbians, i les seves relacions amb l'hoste, així com el seu control i les tècniques bàsiques de diagnòstic. També adquirir els fonaments de la taxonomia i bases de la sistemàtica de bacteris, fongs i virus, i les característiques dels microorganismes i paràsits causants d'infeccions i/o intoxicacions, i d'aquells d'interès industrial, biotecnològic i ecològic. Els objectius formatius concrets són: - Introduir a l'estudiant en els conceptes bàsics de Microbiologia i Parasitologia. - Proporcionar uns coneixements sobre les tècniques i mètodes microbiològics i parasitològics. - Conèixer i diferenciar els principals tipus de microorganismes i paràsits. 1 - Conèixer i diferenciar els principals tipus de microorganismes i paràsits. - Reconèixer i entendre el paper dels microorganismes i paràsits des de diverses vessants (agents causals de malaltia, microbiota normal i macrobiota, i aquells d'ús industrial, biotecnològic i ecològic) i conèixer els sistemes de control. Aquesta capacitació que ofereix l'assignatura ha de ser bàsica, però també orientada a les aplicacions en l'àmbit de seguretat alimentària. Aquests objectius estan complementats amb els corresponents de l'assignatura "Experimentació en el laboratori" que s'imparteix en el mateix semestre i curs i que queden reflectits en la respectiva guia docent.
Resum: Se trata de una asignatura de primer curso de carácter básico en la que el estudiante deberá adquirir los conocimientos teóricos que le permitan saber las técnicas y métodos básicos para estudiar los microorganismos y parásitos, las estructuras, la organización, la genética y el crecimiento microbianos, y sus relaciones con el huésped, así como su control y las técnicas básicas de diagnóstico. También adquirir los fundamentos de la taxonomía y bases de la sistemática de bacterias, hongos y virus, y las características de los microorganismos y parásitos causantes de infecciones y/o intoxicaciones, y de aquellos de interés industrial, biotecnológico y ecológico. Los objetivos formativos concretos son: - Introducir al estudiante en los conceptos básicos de Microbiología y Parasitología. - Proporcionar unos conocimientos sobre les técnicas y métodos microbiológicos y parasitológicos. 1 - Conocer y diferenciar los principales tipos de microorganismos y parásitos. - Reconocer y entender el papel de los microorganismos y parásitos desde diversas vertientes (agentes causales de enfermedad, microbiota normal y macrobiota, y aquellos de uso industrial, biotecnológico y ecológico) y conocer los sistemas de control. Esta capacitación que ofrece la asignatura debe ser básica, pero también orientada a las aplicaciones en el ámbito de seguridad alimentaria. Estos objetivos se complementan con los correspondientes de la asignatura "Experimentación en el laboratorio" que se imparte en el mismo semestre y curso y que quedan reflejados en la respectiva guía docente.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Pla d'estudis: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]Català
6 p, 110.1 KB

Anglès
5 p, 105.3 KB

Castellà
6 p, 108.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2020-07-17, darrera modificació el 2020-11-24   Favorit i Compartir