Biotecnologia Alimentària [103232]
Casamayor Gracia, Antonio
Ariño Carmona, Joaquín
Bassols Teixidó, Anna Maria
Gomez, Nestor
Sánchez Coll, Núria
Pujol Altarriba, Anna Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Additional title: Food Biotechnology
Additional title: Biotecnología Alimentaria
Date: 2020-21
Abstract: L'assignatura optativa de quart curs "Biotecnologia alimentària" (103232) s'imparteix en el segon semestre del grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UAB. L'objectiu formatiu general d'aquesta assignatura és proporcionar a l'alumne les capacitats transversals i específiques dels aspectes teòrics i pràctics dels diferents processos biotecnològics subjacents en la transformació d'aliments, així com aquells emprats habitualment per la industria alimentaria amb el objectiu de millorar la producció i modificar les qualitats dels aliments. Un primer gran bloc descriu les tècniques bàsiques utilitzades en la biotecnologia en general, on la tecnologia de DNA recombinant té un paper important encara que no exclusiu. Posteriorment s'estudien els microorganismes de rellevància en la biotecnologia alimentaria, principalment aquells implicats en processos fermentatius que participen en la producció d'aliments i begudes, així com les tècniques per la manipulació genètica d'aquests microorganismes. A continuació es descriuen estratègies per la millora tant vegetal com animal, fent émfasi en aquells aspectes que involucren les tecnologies de DNA recombinant, per finalitzar amb temes on es descriuen aspectes concrets del diagnòstic alimentari. Aquest curs integra també aspectes pràctics que posarà al alumne en contacte amb tècniques habituals emprades a la biotecnologia alimentaria. 1.
Abstract: Esta asignatura optativa "Biotecnología de los alimentos" (103232) se imparte en el segundo semestre del cuarto año en el Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos de la UAB. El objetivo general de esta asignatura es proporcionar al estudiante las capacidades transversales y específicas sobre los aspectos teóricos y prácticos de los diferentes procesos biotecnológicos subyacentes a la transformación de los alimentos, así como los utilizados habitualmente por la industria alimentaria con el objetivo de mejorar la producción. y modificar las cualidades de los alimentos. Un primer bloque, relativamente extenso, describe las técnicas básicas ampliamente utilizadas en biotecnología, donde las técnicas de DNA recombinante desempeñan un papel importante pero no exclusivo. Posteriormente, los estudiantes se enfocan en el estudio de los microorganismos de relevancia en biotecnología de alimentos, principalmente aquellos involucrados en procesos fermentativos que participan en la producción de alimentos y bebidas, así como en técnicas de manipulación genética de estos microorganismos. A continuación, estudiamos estrategias para la mejora de organismos tanto vegetales como animales, con énfasis en aquellos aspectos que involucran tecnologías de DNA recombinante. Finalmente, introducimos aspectos específicos del diagnóstico de alimentos. Este curso también integra aspectos 1 introducimos aspectos específicos del diagnóstico de alimentos. Este curso también integra aspectos prácticos que pondrán al estudiante en contacto con las técnicas habituales utilizadas en biotecnología de alimentos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Study plan: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 119.3 KB

Anglès
6 p, 118.0 KB

Castellà
6 p, 118.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2020-07-24, last modified 2023-01-23



   Favorit i Compartir