Entorns que afavoreixen la compaginació d'estudis i esport a Europa
Torregrossa, Miquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Estudis de Psicologia de l'Esport (GEPE))
Jordana, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Estudis de Psicologia de l'Esport (GEPE))
Borrueco, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Estudis de Psicologia de l'Esport (GEPE))
Mejias, Jose (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Estudis de Psicologia de l'Esport (GEPE))
Pons, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Estudis de Psicologia de l'Esport (GEPE))
García-Solà, Marina (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Estudis de Psicologia de l'Esport (GEPE))
Ramis Laloux, Yago (Universitat Autònoma de Barcelona. Grup d'Estudis de Psicologia de l'Esport (GEPE))

Títol variant: Entornos que favorecen la compaginación de estudios y deporte en Europa
Títol variant: Environments that support the combination of education and sport in Europe
Data: 2020
Resum: L'equilibri òptim entre la carrera esportiva i l'acadèmica o laboral (carrera dual) és un dels reptes que els i les esportistes d'alt rendiment han d'afrontar al llarg del seu desenvolupament. La recerca següent examina diferents ambients i ajuts que permeten seguir una carrera dual a Europa, una regió que supleix aquesta demanda però que encara ha d'anar més enllà i garantir el creixement en altres contextos específics que tinguin en compte la diversitat de casos i de països. Addicionalment, els entorns han de facilitar l'equilibri amb les altres esferes de la vida dels i les esportistes, així com procurar promoure i preservar la seva salut mental.
Resum: El equilibrio óptimo entre la carrera deportiva y la académica o laboral (carrera dual) es uno de los retos que los y las deportistas de alto rendimiento deben afrontar a lo largo de su desarrollo. La siguiente investigación examina los distintos ambientes y las ayudas que permiten seguir una carrera dual en Europa, una región que suple esta demanda pero que aún debe ir más allá y garantizar el crecimiento en otros contextos específicos que tengan en cuenta la diversidad de casos y de países. Adicionalmente, los entornos deben facilitar el equilibrio con las demás esferas de la vida de los y las deportistas, así como procurar promover y preservar su salud mental.
Resum: An optimal balance between the athletic and the academic or job career (dual career) is one of the main challenges elite athletes face throughout their development. The following research examines the different existing environments in Europe that support the development of a dual career, showing that this demand is well covered in this region, but it has yet to guarantee the growth in other specific contexts according to the diversity of cases and countries. Additionally, environments should facilitate the balance of the life spheres of all athletes, along with trying to promote and preserve their mental health.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Juliol 2020, ISSN 2014-6388Català
3 p, 454.4 KB

Español
3 p, 452.3 KB

English
3 p, 442.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2020-07-28, darrera modificació el 2024-06-12   Favorit i Compartir