Sistema d'informació per gestionar territoris forestals de Catalunya
Girbau i Gual, Gerard
García Font, Victor, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Sistema de información para gestionar territorios forestales de Cataluña
Título variante: Information system to manage forest territories in Catalonia
Fecha: 2020
Resumen: Deixar que els ecosistemes evolucionin de manera natural no implica que es compleixi cap objectiu de conservació: els ecosistemes depenen d'un règim de renovacions que no es pot deixar completament a l'atzar. Els incendis o l'efecte de grans fitòfags són dos exemples de com la situació d'ecosistemes llunyans influeix en les àrees on no es realitzen accions directes. En les circumstàncies actuals, la continuïtat de combustibles és una greu amenaça per a les muntanyes; i, per descomptat, per a les persones que hi habiten i per a les encarregades de l'extinció d'incendis. Aquest article presenta la creació d'un sistema d'informació que facilita la gestió dels terrenys forestals, a través d'una aplicació web que es connecta amb mapes del cadastre i de sòls rústics, el qual agrupa les dades necessaries per cuidar i protegir el bosc, promovent, al mateix temps, la conscienciació social sobre la cultura forestal.
Resumen: Dejar que los ecosistemas evolucionen de manera natural no implica que se cumpla ningún objetivo de conservación: los ecosistemas dependen de un régimen de renovaciones que no se puede dejar completamente al azar. Los incendios o el efecto de grandes fitófagos son dos ejemplos de cómo la situación de ecosistemas lejanos influye en las áreas donde no se realizan acciones directas. En las circunstancias actuales, la continuidad de combustibles es una grave amenaza para las montañas; y, por supuesto, para las personas que habitan en ella y, finalmente, para las encargadas de la extinción de incendios. Este artículo presenta la creación de un sistema de información que facilita la gestión de los terrenos forestales a través de una aplicación web que se conecta con mapas del catastro y de suelos rústicos, que agrupa los datos necesarios para cuidar y proteger el bosque, promoviendo, al mismo tiempo, la concienciación social sobre la cultura forestal.
Resumen: Leaving ecosystems to their natural evolution does not imply that any conservation goal is met: ecosystems depend on a regime of renovations that cannot be left completely to chance. Forest fires or the effect of great phytophagous are two examples of how the situation of distant ecosystems influences into areas where no direct action is taken. In the current circumstances, fuel continuity is a serious threat to the mountains; and, of course, for the people who live there and for those in charge of extinguishing fires. This paper presents the creation of an information system that facilitates the management of forest lands, through a web application that connects directly to cadastral and rustic soil maps, which gathers the necessary data to protect the forest, promoting, at the same time, social awareness of forest culture.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Plan de estudios: Enginyeria Informàtica [958]
Documento: bachelorThesis ; Text
Área temática: Menció Tecnologies de la Informació
Materia: Aplicació Web ; Leaflet ; MySQL ; Apache ; Sistema d'Informació ; Gestió Forestal ; Mapes ; Cadastre ; Incendis Forestals ; Aplicación Web ; Sistema de Información ; Gestión Forestal ; Mapas ; Catastro ; Incendios Forestales ; Web Application ; Information System ; Forest Management ; Maps ; Forest Fires10 p, 8.3 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Escuela de Ingeniería. TFG

 Registro creado el 2020-09-02, última modificación el 2021-04-06   Favorit i Compartir