Determinació d'aflatoxina M1 en fórmules infantils distribuïdes a Monterrey, Mèxic
Amador-Espejo, Genaro G. (CONACYT-Centro de Investigación en Biotecnología Aplicada-IPN)

Títol variant: Determinación de aflatoxina M1 en fórmulas infantiles distribuidas en Monterrey, México
Títol variant: Determination of aflatoxin M1 in infant formulas distributed in Monterrey, Mexico
Data: 2020
Resum: La presència d'Aflatoxina M1(AMF1) en llet i productes làctics és un factor de risc per a la salut. En especial, els nadons són un grup sensible, ja que hi estan exposats a través de la ingesta de fórmules de llet infantils. Aquest article expandeix la literatura sobre aquesta problemàtica juntament amb l'esforç de les agències reguladores per controlar la quantitat d'AFM1, atès que és difícil eliminar-la durant el procés de producció de derivats de la llet. L'estudi mostra els resultats obtinguts en llets infantils comercialitzades a Mèxic i el risc associat al consum d'aquestes en infants fins als dos anys.
Resum: La presencia de Aflatoxina M1 (AFM1) en leche y productos lácteos es un factor de riesgo para la salud. En especial, los bebés son un grupo sensible, ya que están expuestos a esta a través de la ingesta de fórmulas de leche infantiles. Este artículo expande la literatura sobre esta problemática juntamente con el esfuerzo de las agencias reguladoras por controlar la cantidad de AFM1, ya que es difícil de eliminar durante el proceso de producción de derivados de la leche. El estudio muestra los resultados obtenidos en leches infantiles comercializadas en México y el riesgo asociado por su consumo en infantes de hasta dos años.
Resum: The presence of Aflatoxin M1 (AFM1) in milk and other dairy products is a risk factor for the health of humans. This is particularly true in infants, a vulnerable group, since they are exposed to these toxins through baby formula. This article expands the literature on this problematic together with the efforts made by regulation agencies to control the amount of AFM1, given the difficulty to eliminate it during the production process of milk derivatives. The study shows the results obtained with baby formula sold in Mexico and the risk associated with consuming these products in infants two and under.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Setembre 2020, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 544.4 KB

Español
2 p, 569.9 KB

English
2 p, 510.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2020-09-25, darrera modificació el 2022-02-06



   Favorit i Compartir